Geoptimaliseerd voor 1024x768 - Ontwikkeld door Dompi - ©2006

Den uitslag van den tombola 2019

02.12.2019   Q(F)CC - Dubbele quiz in Sint-Antonius

Afgelopen weekend werd er 2 keer gequizt in Sint-Antonius Zoersel.

Na het debacle van 2018 (een allerlaatste plaats), moest er dit jaar nog iets recht gezet worden op de familiequiz van het Antoontje. Q(F)CC behaalde 104 punten en dat waren er slechts 5 minder dan de winnaars. Desondanks leverde dat maar een 9de plaats op 31 ploegen op. Wel werd de finale van de bekercompetitie gehaald ... Deze werd echter verloren. Hoe en waarom weten we nog niet.

Een dag later organiseerd Dansstudio Petit Plié hun allereerste quiz. Het werd een plezante en gevarieerde quiz. Niet te makkelijk, zeker niet te moeilijk. Natuurlijk een verplichte ronde over dans, maar ook cultuur en eten/drinken kwam aan bod. Na die proef en ruik-ronde, alsook een gokronde, dachten we pardoes uit de top-5 te vallen. Groot was onze verbazing dat we uiteindelijk op een tweede plaats eindigden op amper 2 punten van de winnaars. En dan is het natuurlijk kak als je weet wat je hebt weg gegeven. Maar toch, een 6de zilveren medaille in 2019 en het 11de podium op 30 quizzen. We zijn nog 1 podium verwijderd van ons record!

Q(F)CC Antoontje: Tim, Ben, Koen, Jeanine, Luc en Rob
Q(F)CC Petit Plie: Tim, Guy, Inge, Rob, Kurt en Dompi
FC Charly's dankt zijn sponsors
Tuinaanleg NickySchoonheidsspecialiste An
Hoogstraatsebaan 43/4, 2390 Oostmalle

www.nickytuinaanleg.be

+32 496 44 39 32 - info@nickytuinaanleg.be
Kasseiwerken Rombouts
Elektro Sam Meerts
AD Delhaize Oostmalle

Klik hier voor overzicht alle sponsors02.12.2019   FC Charly's - VK De Pezerik : 5 - 1

Omdat we op zaterdag ons jaarlijks Sinterklaasfeest hadden, speelden we reeds op vrijdagavond. En vermits er geen terrein met verlichting beschikbaar was in Loenhout, speelden we op ons vertrouwde edoch slijkerige C-terrein. Voor de statici, het was anderhalf jaar geleden dat we nog eens ‘s avonds speelden: we wonnen toen met 0-2 op de Doelgetters. De laatste echte avondwedstrijd - in den donkere - dateert van 27/02/2015. Er werd toen thuis met 2-3 verloren van den Bara.

FCC begon schitterend aan de wedstrijd, na amper 1 minuut spelen, stonden we 1-0 voor. Via Sam Meerts en Tom Keysers kwam de bal bij Haris. Hij zette een prima individuele actie op en zette dan Daf op weg naar goal. Daf verraste de keeper met een schot naar de eerste paal en 1-0. Niet veel later stonden we al op 2-0. Fre met een korte vrije trap naar Dompi. Die zet eerst een één-twee op met Haris om vervolgens Kevin aan te spelen. Kevin speelt in op Maarten die vanuit een scherpe hoek, tussen de benen van de keeper binnen trapt. FCC op rozen! Maarten krijgt nog een paar schietkansen, maar hij treft enkel het kleine goaltje, naast het echte doel EN trapt ook één keer op de binnenkant van de paal. Uit het niets kwam de Pezerik wel terug in de wedstrijd. Na een ingooi van FCC, veroverde de Pezerik de bal - fout op Fino ?? De scheids liet verder spelen, de verdediging helemaal verkeerd opgesteld en het afstandsschot zoefde lekker binnen: 2-1. Maar FCC zette meteen weer de puntjes op de I. Een backschot van Polle werd door Tom verlengd tot bij Fré. Die aarzelde niet en stuurde Kevin in het straatje. De keeper dacht dat Kevin de bal zou terug leggen en zo lag de eerste paal helemaal open en Kevin trapte beheerst binnen. De Polle moest zich nog één keer bewijzen, en hij deed dat met verve.

Na de pauze werd het al snel 4-1. Na een duel op het middenveld was er wat onduidelijkheid om verder te spelen of niet. Maar niemand die echt reageerde. FCC speelde wel verder, Maarten tot op de achterlijn, terugleggen tot Daf die binnen trapt. Hier had de bal misschien buiten gekunnen/gemoeten, maar er kwam ook weinig protest van de Pezerik, waardoor alles bleef zoals het was: 4-1. FCC had de wedstrijd onder controle en de Pezerik kwam niet meer in het stuk voor. Goede kansen noteerden we voor Fré en Haris, maar zonder resultaat. De 5-1 kwam er wel. Diepe voorzet naar Dompi die de bal voorbij ziet gaan. Hij recupereert en legt terug op Kurt. In de kluts belandt de bal voor de voeten van Maarten, die na een korte individuele actie hard uithaalt en de 5-1 binnen schiet. Op het einde van de wedstrijd nog een schone actie tussen Daf, Haris en Dompi, maar die laatste komt net te kort om af te werken.

FCC wint oververdiend van de Pezerik. Het was een sportieve wedstrijd waarin de Pezerik bleef voetballen en proberen, maar ze schoten duidelijk te kort. Hopelijk voor hen, kunnen ze in het tweede gedeelte van de competitie het tij nog keren, anders vrees ik ervoor ...

Merci nog aan onze klasse supporters Ronny, Kris en Glenn, dat zij in de deze barre omstandigheden, ons naar de overwinning kwamen schreeuwen !

We eindigen het eerste deel van de competitie op een 6de plaats en dit met 16 punten. We scoorden 25 keer (4de plaats) en kregen er 26 binnen (6de plaats). We kamperen momenteel in de ruime middenmoot: tussen plaats 3 en plaats 11, liggen amper 9 punten, met ons er ongeveer in het midden in! Komend weekend krijgen we het 34ste onderlinge duel tussen FC Charly’s en Harlem 22!

Fanion-elftal: Polle, Sam, Dompi, Tom K, Sammeke, Fre, Fino, Haris, Kevin, Daf en Maarten

Vervangingen:
‘40 : Kurt voor Kevin
‘50 : Jerre voor Maarten
‘60 : Andrej voor Fino

Doelpunten:
1 - 0 : Daf (Haris)
2 - 0 : Maarten (Kevin)
2 - 1 : X
3 - 1 : Kevin (Fre)
RUST
4 - 1 : Daf (Maarten)
5 - 1 : Maarten

02.12.2019   MotM : FC Charly's - VK De Pezerik

En ook deze week was het weer heel spannend. Dezelfde namen kwamen op de 19 (!!) papiertjes dikwijls terug en zij verdelen dan ook de top-3. Maarten Peeters (goed voor 2 doelpunten en een assist) is onze weekwinnaar !! Hij blijft net Haris en Daf voor!

Congratz !!

1. Maarten - 28 (12)
2. Haris - 22 (11)
3. Daf - 20 (9)
4. Fino - 16 (7)
5. Fré - 11 (6)
6. Dompi - 6 (3)
7. Sammeke - 5 (3)
8. Andrej - 3 (3)
9. Kevin - 1 (1)
10. Sam - 1 (1)
11. Tom K - 1 (1)

25.11.2019   FC Charly's - The Sir United : 0 - 2

Voor de 4de keer op een rij, verloor FCC op eigen terrein. FCC kreeg weinig tot niks klaar gespeeld, zelfs 3 passen achter elkaar was soms al moeilijk. Op die manier, en het gebrek aan kansen, kan je natuurlijk geen wedstrijd winnen. Niet dat de The Sir superveel kansen kreeg, maar hun inzet en samenspel werd in de 2de helft wel beloond met 2 doelpunten. OK, hun eerste goal was een lucky goal: corner naar de backlijn, het fets-schot dat volgde viel van hoog net tussen de Polle en de deklat (cfr doelpunt van vorige week). Hierdoor moesten we natuurlijk nog meer op zoek naar een doelpunt en kwam het achteraan nog meer open te staan. Sam en zijn verdediging hielden goed stand, maar moesten net voor tijd (offside of niet ...) toch nog doelpunten slikken en hierdoor was de wedstrijd gespeeld.

Een kleine domper na de mooie overwinning van vorige week. Komende vrijdag (!!) spelen we om 20u00 thuis tegen de Pezerik. Dit is meteen de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. (Er wordt op vrijdag gespeeld omdat sanderendaags de Sint langs komt op ons groot Sinterklaasfeest)

Fanion-elftal: Polle, Sam, Sammeke, Cé, Kevin, Fré, Kurt, Haris, Mensur, Nico VD en Andrej

Wissels
‘35 Daf voor Andrej
‘35 Dompi voor Kurt
‘45 Tom K voor Nico VD

Doelpunten
0 - 1 X
0 - 2 X
25.11.2019   MotM : FC Charly's - The Sir United

Er stonden gisteren 3,4 of zelfs meer Sammen of het veld. Niet moeilijk dat we ze dus ook bovenaan in het MotM-klassement terug vinden. Sam Meerts kreeg 8 van de 13 driepunters en is daarmee ook de verdiende winnaar ! Sammeke op plaats 2. De Polle pakt nog plaats 3.

Congratz !

1. Sam - 26 (10)
2. Sammeke - 17 (7)
3. Polle - 9 (6)
4. Cé - 8 (5)
5. Kevin - 5 (2)
6. Daf - 4 (2)
7. Haris - 3 (2)
8. Dompi - 2 (1)
9. Fré - 2 (2)
10. Kurt - 1 (1)
11. Mensur - 1 (1)

18.11.2019   FC Beuckie - FC Charly's : 3 - 4

Onze tweede derby van dit seizoen. Door een fout van de KVDV werd deze wedstrijd gespeeld op het mega-plein van de Mintjens en niet op het bolderplein van KVK Westmalle. Vorige week verloor FC Beuckie nog zwaar van die andere Malse ploeg, den X’Tra. Misschien viel er dus nog iets te rapen...

FCC begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Beuckie was constant de betere ploeg, waren overal sneller op de bal en wonnen alle duels. Ze kwamen dan ook snel 1-0 voor. Heel FCC had buitenspel gezien, de scheids niet. En het fenomeen “buitenspel” bleef de wedstrijd beheersen. FCC voelde zich (soms terecht, soms onterecht) bekocht in verschillende buitenspel situaties en ging zich meer en meer ergeren aan de scheids. Alhoewel het in eerste plaats zich tegen ons leek te keren, zorgde het er langs de andere kant wel voor dat er meer een meer gevochten werd in elk duel. Het inbrengen van Maarten na 15 minuten, voor een moe gespeelde (of lag het aan de avond ervoor ?) Haris en het uitvallen van den 10 van Beuckie, brachten FCC nog meer in de match. Toch kwam Beuckie op 2-0. Een hoekschop werd over Polle gekopt en Fré kon de bal net niet meer ontzetten. Nadat Fré al had mogen proberen om een vrije trap binnen te sjotten, was het 10 minuten voor de rust de beurt aan Maarten. Het gat aan de tweede paal lag helemaal open en hij zette de bal mooi binnen. Net voor rust kreeg FCC nog de kans op de 2-2, maar de doorgekopte bal van Maarten kwam eerst bij de keeper, alvorens Dompi er iets mee kon doen.

Na de pauze werd het spel wat harder. FCC had meerdere fouten nodig om de snelle middenvelders van Beuckie af te stoppen. De fouten waren terecht, de gele kaarten ook. Alhoewel sommige blijkbaar een geheim misdienaar pact met de scheids hadden ... Beuckie geraakte niet meer in zijn spel, geraakte ook wat gefrustreerd, maar ze kwamen wel nog 3-1. Na een actie van de man bij Tom, sprongen zowel Dompi als Sam - onbewust gelijktijdig - bij. De voorzet ging voorbij onze 3 verdedigers en centraal kon de diepe spits van Beuckie makkelijk scoren. Maar FCC kwam al vrij snel op 3-2. Nico Van Dyck met een verschroeiend schot dat te heet was voor de keeper. Hij lost en Maarten was goed gevolgd om binnen te tikken. Alhoewel Beuckie de bal bleef opeisen, gevaarlijk was op vrije trappen, konden ze niet scoren. FCC bleef loeren op de counter. Maarten met een geweldige actie, Dompi alleen voor doel, maar Maarten krijgt de bal er net niet. Kevin met een schitterende steekbal naar Mensur. Die tikt de bal over de keeper en kan vervolgens makkelijk in de lege goal binnen sjotten. Even later zien we Polle met een schitterende redding de bal onder de lat weg tikken. Vijf minuten voor tijd wordt Maarten diep gestuurd tot in de zestien. Een verdediger van Beuckie zet een sliding in, en ipv de bal speelt hij Maarten; penalty. Mensur zet zich achter de bal en trapt hard op halve hoogte zijn negende van het seizoen binnen ! Nog even pompen met z’n elven, maar de overwinning is binnen !

Op de eerste 15 minuten na, een sterke wedstrijd op karakter van FCC. Beuckie was - zeker in de eerste helft - een beter voetballende ploeg en zou op basis daarvan ook wel een punt verdienen. Maar FCC heeft eindelijk wat efficiëntie van voor te pakken en slaagt er nu al 2 weken in om 4 goals te maken (als counterploeg). We nemen een beetje voorsprong op de achterste ploegen, maar met The Sir (10de) en de Pezerik (13de) komen er nog 2 belangrijke matchen aan in de heenronde !

Fanion-elftal: Polle, Sam, Sammeke, Dompi, Tom K, Fré, Cé, Haris, Mensur, Nico VD en Daf

Vervangingen:
‘15 Maarten voor Haris
‘50 Kevin voor Sammeke

Bank: Andrej

Geel: Daf (protest), Fré (protest), Dompi (fout), Kevin (fout), Sammeke (fout)

Doelpunten:
1 - 0 : X
2 - 0 : X
2 - 1 : Maarten
RUST
3 - 1 : X
3 - 2 : Maarten
3 - 3 : Mensur
3 - 4 : Mensur

Volgende wedstrijd: 23/11/2019 15u00 FC Charly’s - The Sir United
18.11.2019   MOTM : FC Beuckie - FC Charly's

Ik denk niet dat het de laatste jaren nog zo spannend is geweest. Maar Mensur, Maarten en Nico kregen bijna allemaal evenveel stemmen. Het aantal driepunters heeft uiteindelijk het verschil gemaakt. Nico kreeg er 9 en werd zo onze - negende - weekwinnaar. Mensur en Maarten behaalden evenveel punten, maar Mensur behaalde meer driepunters en dus de tweede plaats !

Congratz Nico !!

1. Nico VD - 31 (13)
2. Mensur - 26 (14)
3. Maarten - 26 (13)
4. Fré - 11 (5)
5. Polle - 4 (3)
6. Daf - 2 (1)
7. Cé - 2 (2)

11.11.2019   Q(F)CC - Quiz JH Den Dijk

Voor de eerste keer werd er deelgenomen aan de quiz van JH Den Dijk, een typische Guy Stoffelen quiz. Voor de derde keer op rij, geraakte FC Charly’s, net niet op het podium van een quiz. Waren te sterk: Neil en z’n Young, De Scharrekens en Oliver.

Q(F)CC: Tim, Ben, Koen, Luc, Rob en Toon
11.11.2019   FC De Zwaantjes - FC Charly's : 4 - 4

Voor de allereerste keer ooit, mocht FCC een officiële wedstrijd spelen op kunstgras. Sommige heel content, andere wat minder. Feit is, dat het toch heel anders spelen is. OK, de bal rolt prima, maar het inschatten van hoge botsballen, of de snelheid van de bal, is toch wel wat anders.

De eerste helft was - langs de kant van FCC - toch een studie ronde. De Zwaantjes spelen al een paar weken op dit terrein en zij kennen het ondertussen wel. Ze waren dan ook de betere ploeg. Hun bal ging prima rond en ze konden ook dreigen. Na zo’n 10 minuten, kwamen ze op voorsprong. Een actie op links, de bal centraal diep gespeeld, en daar prima mee genomen en binnen gewerkt. Een verdiende 1-0 voor de Zwaantjes. Ook daarna kregen ze nog 2 grote kansen, maar de lat en Cé (via paal en Polle in corner) voorkwamen erger. Halfweg de eerste helft moest Anthony het veld verlaten met een blessure. Kurt viel in en Fré mocht een vrije trap nemen. Deze belandde aan de tweede paal, waar Tom, met de kop, de 1-1 op het bord zette. FCC probeert hier een vervolg aan te breien, maar de Zwaantjes blijven baas op het middenveld en geven niets weg. Rusten bij 1-1.

Na de pauze krijgt FCC toch wat meer vat op het middenveld. Niet dat we de betere ploeg worden, maar het tik-tak voetbal van de Zwaantjes wordt wel bemoeilijkt, waardoor ze ook meer met de lange bal moeten spelen. Op deze manier krijgen wij dan ook wat meer mogelijkheden om op de counter te spelen. Op zo’n gerecupereerde bal maken we al snel de 1-2. Haris met een lob over de verdediging, Daf met de borstcontrole en de lob over de keeper. Lang kunnen we echter niet profiteren van de voorsprong. De eerstvolgende aanval is meteen de 2-2. Een actie over rechts en een schot dat door Polle prima gepakt wordt. De bal caprioleert naar boven en valt aan de tweede paal. Daar staat Sammeke tussen 2 Zwaantjes, en één daarvan kan de bal binnen werken. De Zwaantjes blijven grote kansen krijgen, maar Polle pakt uit met enkele zeer knappe saves. Zoals gezegd recupereert FCC meer ballen en op korte tijd kan Fré zo twee keer Mensur weg sturen. En twee keer faalt hij niet. Eerst alleen voor de keeper gezet en netjes afgewerkt. De tweede keer met een lange run vanaf de middenlijn. Daf trekt het gat en Mensur heeft de hoek om uit te kiezen. 2-4. Nog 10 minuten te spelen. De Zwaantjes blijven drukken, krijgen verschillende corners, maar we houden stand. Een minuut of 8 voor het einde wordt het knullig 3-4. Een vrije trap van de Zwaantjes, wijkt af op de muur. Polle kan de bal nog net uit doel houden, maar via de paal belandt de bal pardoes bij een Zwaan die makkelijk kan binnen tikken. Een paar minuten voor tijd komen de Zwaantjes op 4-4, maar dit doelpunt had nooit mogen tellen. Hun spits wordt diep gestuurd en kan alleen op doel gaan. Dompi kan net voor Polle de bal weg tikken, maar de bal belandt toch nog bij een Zwaantje. Zijn schot is gekraakt, maar belandt zo bij een Zwaantje dat op 1 meter van de goal met de hak kan afwerken. Zuivere off-side. De scheids wijst naar Dompi (en die kan inderdaad op de lijn hebben gestaan), maar de scheids vergeet dat de keeper er dan ook nog moet staan (en die stond voorbij de kleine backlijn). Er volgt nog een offensief langs beide kanten, maar scoren wordt er niet meer gedaan.

De Zwaantjes waren zeker de beter voetballende ploeg, maar FCC was heel efficiënt vandaag. Mensur zit met zijn 2 rozen al aan 7 stuks. Krijgen we nog eens een topschutter die naar de 20 gaat ? Het spijtige aan de zaak is dat je 10 minuten voor tijd 2-4 voor staat en dat je nog gelijk speelt met een knullige en een NO- goal... Langs de andere kant hebben we nog nooit verloren op kunstgras EN ook nog nooit van de Zwaantjes.

Komend weekend trekken we naar de Mintjes (!!) voor een wedstrijd om 14u30 tegen FC Beuckie!

Fanionelftal: Polle, Dompi, Cé, Tom K, Sammeke, Fré, Daf, Nico VD, Mensur, Anthony, Haris

Vervangingen
‘20 Kurt voor Anthony
‘45 Sam voor Nico VD
‘60 Andrej voor Mensur

Doelpunten
1-0 X
1-1 Tom K
RUST
1-2 Daf
2-2 X
2-3 Mensur
2-4 Mensur
3-4 X
4-4 X

11.11.2019   MotM : FC De Zwaantjes - FC Charly's

Waar er vorige week nog heel divers 3-punters werden gegeven, was het deze week veeleer unaniem. De meesten zagen in Cé of Polle de Man van de Match en het was Polle die met de oppergaai ging lopen ! Mensur - 2 doelpunten - strandt op plaats 3.

1. Polle - 38 (14)
2. Cé - 22 (9)
3. Mensur - 13 (9)
4. Fré - 11 (8)
5. Tom K - 6 (5)
6. Daf - 4 (2)
7. Haris - 2 (1)
Toon alle berichten.

Overzicht quizzen FCC

Inloggen
Log in
Registreer


Volgende wedstrijd
FC Achterstenhoek
FC Charly's
14/12/2019
13:30
Statistiek


Vorige wedstrijd
FC Charly's
Harlem 22
1
0Topschutter top-3
1. Mensur Pacariz 9
2. Maarten Peeters 7
3. Dave Coët 3


Volgende activiteit
Bestuursvergadering op 11/12/2019
Om 19u30 in den Deja-Vu