Geoptimaliseerd voor 1024x768 - Ontwikkeld door Dompi - ©2006

Terug

Vorige pagina - Volgende pagina

20.10.2019   FC Charly's - Arte

Met een stevig vierluik voor de boeg (Dacia, Unlimited, Beuckie en Zwaantjes), kregen we vandaag nog een schitterende mogelijkheid om onze voorsprong uit te bouwen en ons in de top-5 te nestelen. Heel veel volk beschikbaar, 14 op het blad en dan nog eens Andrej, Nico VD, Sam VL en Daf langs de lijn ! (Merci om te komen kijken !!)

Ik zou vandaag het langste verslag van de laatste 2-3 jaar kunnen schrijven. Het aantal kansen dat FCC kreeg, was enorm. Spijtig genoeg misten we de efficiëntie om de kansen ook af te maken. Welke grote kansen heb ik genoteerd: kopbal Dompi op de lat, vrije trap Fré via de paal voorlangs, Kurt met - onterecht - afgekeurd doelpunt, kopbal Jerre door de keeper uit de hoek geranseld, schot Fré op de keeper, Dompi die niet kon punten op vrije trap Kurt, Fino met schot over op aanzet Anthony ... Veel goede voorzetten vanop de flanken, afstandsschoten ... Je leest het, genoeg mogelijkheden om de wedstrijd te winnen.

Met alle respect voor Arte en hun overwinning, maar deze wedstrijd mochten we nooit verliezen. Arte kreeg 4 kansen: Polle met 2 schitterende saves en 2 doelpunten. Dat is kak, maar is wel voetbal. Doelpunten maken het verschil. Volgende week eerst quizzen en dan vol goede moed naar Turnhout om daar de leiders uit tweede te treffen: Dacia 2018! We zullen ze hun eerste punten eens afpakken ! Ps: de uitslag 1-2 stond de afgelopen 3 wedstrijden op het bord; volgende week zou dat ook geweldig resultaat zijn !

Fanion-elftal: Polle, Sam M, Dompi, Kevin, Cé, Anthony, Fré, Fino, Mensur, Tom K en Jerre.

Wissels:
‘35 Tom B voor Fré
‘50 Haris voor Jerre
‘55 Kurt voor Sam M

Geel: Fre

Doelpunten:
0 - 1: Arte trapt vanop links een lange diepe bal over de verdediging. Daar wordt de bal in 1 tijd en overhoeks binnengewerkt.

0 - 2: actie van Arte over rechts. Bal komt voor en daar staat nog 2 man van Arte tegen Kevin. Ze kunnen de hoek uitkiezen en binnen werken

1 - 2: hoekschop die niet goed wordt weggewerkt door Arte. Anthony kan de bal terug in de 16 koppen. Kurt pikt op en schuift onder de keeper binnen.20.10.2019   Back 2 Back quizzen

Dit weekend werd er 2x gequizt door Q(F)CC. Er was een stille hoop om 2 keer op het podium te geraken, maar dat lukte niet.

Vrijdagavond werd er gequizt bij GBS De Schakel in Sint-Lenaarts. Alweer een typische Stoffelen quiz. Door een minder goed tweede deel, belandden we net naast het podium. Vierde dus !

Een dag later gingen we quizzen bij de Ouderraad van Sint-Ursula Lisp in Lier (school Cyndi). Een leuke quiz met goede links, maar wel niet makkelijk. We scoorden behoorlijk goed (170 op 204), maar tegen 3 ploegen uit de hogere regionen van het Belgische klassement (176ste, 270ste, 354ste) konden we niet concurreren. Een 5de plaats was ons deel. PS: Q(F)CC staat op plaats 784 in België.

Q(F)CC - GBS De Schakel: Tim, Ben, Koen, Rob, Lex en Dompi

Top-5 GBS DE SChakel
Neil en z’n Young 183 / 192
Postkoetsierpoetsers 181
‘t Hofke 175
FC Charly’s 173
Collega’s van een andere school 169

Q(F)CC - Sint-Ursula Lisp: Tim, Ben, Luc, Guy, Inge en Dompi

Top-5 Sint-Ursula Lisp
Icarus 187 / 204
Men @ Work 184.5
KSA Lier 182
Aboriginals 178.5
FC Charly’s 170
20.10.2019   MotM : FC Charly's - Arte

Het werd een strijdje tussen en Fino en Dompi (in de voor- en namiddag nog samen op sponsortocht :-) ) om de weekwinst. Deze werd met klein verschil gewonnen door Dompi. Fre is de derde persoon op het podium.

1. Dompi - 18 (8 / 12)
2. Fino - 14 (6)
3. Fré - 9 (4)
4. Kevin - 7 (4)
5. Anthony - 6 (3)
6. Cé - 5 (3)
7. Mensur - 5 (3)
8. Sam - 3 (1)
9. Kurt - 3 (2)
10. Jerre - 1 (1)
11. Polle - 1 (1)
12.10.2019   2de Quiz Paal- en Bergstraatje

Na elke quiz heb je zo wel eens: tetoeme, dat hadden we moeten juist hebben, dan hadden we plaatsje beter gehad. Maar afgelopen vrijdag, was dat toch echt het geval... De keuze tussen Richelieu en Robespierre, alsook de redelijke misser (parabolica in plaats van ballistiek) zorgden ervoor dat we niet konden weglopen van onze tegenstander. Uiteindelijk moest de schiftingsvraag de verlossing brengen en daarbij hadden we slechter gescoord. Een tweede plaats was deel.

Een dikke proficiat aan CD&V Malle met hun overwinning. Het troost ons dat ze ook 2 Charly’s in hun midden hadden. (Ingrid Vrints en Paul Mariën). Trouwens, met Alex Van Loon zat er ook nog een Charly bij de ploeg op plaats 5!

Q(F)CC: Tim, Ben, Luc, Rob, Koen en Dompi

Punten: 117 op 130

Klassement (24 ploegen)
CD&V Malle - 117
FC Charly’s - 117
Mepel Leefs - 115
De Tieter Vrienden - 112
Progressief Malle - 111
Gempezoes - 111
12.10.2019   Sport 82 - FC Charly's : 1 - 2

Voor de 58ste keer, speelden Sport 82 en FC Charly’s een onderling duel! Dat is dus veruit onze meest gefrequenteerde tegenstander ! Het goede weer bracht vele supporters op de been, maar zij zagen een minder rooskleurig veld. Veel hobbels, lang gras ... Maar die 22 bonken wel veel goed !

FCC recupeerde voor deze wedstrijd Kurt Marynissen (na blessure) en Mensur (na schorsing). Ook Tom Bruynen, was op 100 meter van zijn deur, van de partij. Nico VD, Haris (Duitsland) en Sammeke (geblesseerd) vielen af.

Gedurende 65 minuten was er veel en niet veel te beleven op het veld. Het begin van de wedstrijd werd gekenmerkt door veel slechte passes langs beide kanten. Hierdoor leek het allemaal wat slordig, en konden er ook geen echt grote kansen gecreëerd worden. Halverwege de eerste helft werd FCC wel wat gevaarlijker, maar pogingen van Dompi, Jerre en Fre misten doel. We kregen 2 grote kansen: Tom Keysers werd door de verdediging geloodst, maar ij besloot op de keeper. Daarna nog een goede voorzet van Daf, maar zowel Dompi als Jerre konden niet aan de bal. Aan de overkant wel een paar poginkjes, maar nooit echt gevaarlijk.

FCC zette in de eerste 20 minuten van de tweede helft zijn spel voort en Sport geraakte amper aan de goal. We kregen tal van kansen, maar ofwel was de laatste pas niet goed, ofwel werd er echt gemist, ofwel zat de keeper er nog goed bij met een knappe redding. Maar het venijn zat in de staart. In de laatste 5 minuten veranderde het scoreverloop nog 3 keer. FCC kwam 5 minuten voor affluiten 1-0 voor. Sam Meerts met een diepe bal naar Mensur die een knappe actie uit zijn sloffen schudt. Vanuit een scherpe hoek probeert hij nog te scoren, maar zonder succes. Doordat de bal de paal raakt, kan Daf nog recupereren. Hij legt goed terug tot bij Fré, die verschroeiend en welgemikt, de bal in doel trapt. (NVDR: #sarcasme #maarwelheelblij #enverdiend). Sport 82 heeft niets meer te verliezen en trekt nog een keer in de aanval. Na een verre inworp, geraakt de bal niet meteen weg en wordt hij terug in de 16 gedropt. Daar staat nog een spits van Sport (men vermoede in buitenspel) die overhoeks de Polle verschalkt! We voelen ons een beetje onrecht aangedaan en gaan toch nog volop voor de overwinning. Mensur weer met een goede actie in de 16. Een tackle van een verdediger is niet op de bal, maar wel op Mensur. Geen zware overtreding, wel slim uitgelokt en dus penalty. Mensur zet zich zelf achter de bal en trapt de 1-2 eindstand op het bord!

Een verdiende overwinning. Een plezante match om te sjotten. Achteraf in de William’s Place nog leuke namiddag gehad en even laat als bij een 15u-wedstrijd naar huis gereden. Volgende week treffen we met Arte nog een ploeg met slechts 3 punten. Wil natuurlijk niets zeggen, maar wedstrijd kan best wel gewonnen worden. Daarna volgen immers Dacia, Beuckie en de Zwaantjes, de top-3 van het klassement. (Daartussen nog effe Unlimited)

Fanion-elftal: Polle, Sam, Dompi, Cé, Kevin, Fino, Fré, Anthony, Daf, Tom K en Jerre

Vervangingen:
‘35 Tom B voor Anthony
‘45 Mensur voor Tom K
‘60 Kurt voor Jerre

Doelpunten:
0-1 : Fré
1-1: XXX
1-2: Mensur

Geel: Kevin12.10.2019   MotM : Sport 82 - FC Charly's

Weinig tot geen discussie wie deze week onze Man van de Match was. Daf kreeg punten van 15 van de 17 stemmers en hierbij waren 11 driepunters. Congratz Dafke!

Daarachter was het wel wat spannender. Enerzijds een invaller die betrokken was bij beide goals. Anderzijds een centrale verdediger die samen met de rest van de verdediging amper iets weg gaf. Het pleit werd met 1 punt beslecht in het voordeel van Mensur!

1. Daf - 41 (15)
2. Mensur - 14 (7)
3. Sam - 13 (7)
4. Fré - 10 (6)
5. Dompi - 8 (4)
6. Kevin - 6 (3)
7. Fino - 4 (3)
8. Cé - 2 (2)
9. Anthony - 1 (1)
10. Jerre - 1 (1)
11. Kurt - 1 (1)
12. Tom B - 1 (1)07.10.2019   Q(F)CC - 12de Broederbandquiz

Afgelopen vrijdag werd er gequizt bij de Broederband in Rijkevorsel.

Halverwege de quiz stonden we op de 4de plaats, op ruime achterstand van de top-3. Na de pauze, liep het goed, tot de laatste ronde (Superronde). Daar werd niet echt goed gescoord, maar had wel gekunnen. Op die manier zakten we nog weg naar plaats 6 op een totaal van 30 ploegen.

Een beetje een eind met een zuur karakter, want zelfs de derde plaats had er ingezeten ...

Ook nog vermelden dat met Sam Meerts en Peter Geudens er nog 2 Charly’s mee quizten. Zij behaalden met hun ploeg “Vallende Sterren” een 25ste plaats.

Q(F)CC: Ben, Tim VH, Toon, Luc, Rob, Koen, Miel en Dompi

Stand:
‘t Spaghetticomité : 135 / 162
TTV : 131
Oliver : 125
Dorst : 123
P-Team : 121
FC Charly’s : 12130.09.2019   FC Charly's - Sporting X'Tra : 1 - 2

We beginnen met de eerlijkheid, zuiver op basis van de cijfers. Sporting X’Tra mag zich momenteel echt de ploeg van Oostmalle noemen. Van de 6 onderlinge duels die ondertussen werden gespeeld, kon Sporting er 3 winnen, werd er 2 gelijk gespeeld en kon FCC maar 1 keer winnen. Proficiat!

Beide ploegen domineerden 50% van de wedstrijd. FCC de eerste 15 minute en de laatste 20 minuten, Sporting X’Tra de tijd er tussen in. FCC begon dus snedig en hield Sporting ver van z’n eigen doel. Centraal wonnen Fino en Anthony veel duels en we kregen ook enkele kleine kansjes. Na zo’n 10 minuten kwamen we 1-0 voor. Een hoekschop van Daf werd aan de eerste paal gemist door Dompi, maar gelukkig zat Tom er wel goed achter en hij kon de bal makkelijk binnen lopen/koppen/sjotten. Op dat moment verdiend! FCC bleef nog even baas, maar verloor stilletjes aan de controle over het middenveld. Sporting X’Tra had een paar snelle mannen bij en ze begon ons toch wat pijn te doen. Maar verder dan een paar schoten voorlangs geraakten zij ook niet. FCC kreeg nog een grote kans na een voorzet van Daf, maar Maarten kon net niet tijdig bij de bal zodat hij deze naast zette. Zo’n 10 minuten voor de rust kwamen ze wel langszij. Een lange bal van de doelman werd centraal doorgekopt. Eén van die snelle middenvelders liep overal tussen door, nam de bal mee zodat hij alleen voor de Polle kwam. Geen aarzeling en naast de Polle binnen. De 1-1 was ook de ruststand, echt grote kansen vielen er niet te noteren.

Na de pauze startte Sporting zoals ze de eerste helft eindigden. Veel druk en gevaar richting doel. Maar Sammeke zat goed tussen wanneer een spits alleen op doel ging en ook Sam Meerts en Kevin hielden het vanachter toch nog redelijk dicht. Stilletjes aan begon FCC toch meer te drukken en kwamen er grote kansen. Tot 4x toe konden we alleen op de keeper afgaan, maar zowel Maarten, Daf als Fré (na de uiteindelijke 1-2) konden niet score. Er waren ook nog goede schoten van Anthony en Sammeke, maar net niet goed genoeg. Vijf minuten voor affluiten kregen we dan het denkbeeldige deksel op de neus. Een verre inworp van Sporting X’Tra (een ferm handelsmerk, want telkens heel gevaarlijk), viel goed voor een Sporting-voet. Niet twijfelen en sjotten: 1-2. FCC zette nog alles op alles en kreeg nog een ultieme kans op de 2-2. De keeper klemde even de bal, liet hem los om hem daarna weer op te pakken. Onnozel, maar het mag niet en de scheids fluit een onrechtstreekse vrije trap. Na lang bepalen waar de bal moet komen en waar de muur moet staan, doen Fré en Haris een poging, maar het schot geraakt niet voorbij de grote muur.

FCC verliest de wedstrijd met 1-2. Een gelijkspel had misschien wel juister geweest, maar je moet natuurlijk ook scoren en dat lukte vandaag niet. Een beetje een zure nederlaag, maar kop op en hop naar Sport 82. Hiervoor mogen we wel een weekje rusten. Tijd dus om met vrouw en kinderen eens te gaan shoppen, zodat we op zaterdag 12 oktober weer vol aan de bak kunnen!

Fanionelftal: Polle, Fre, Dompi, Kevin, Sammeke, Fino, Anthony, Daf, Tom K, Jerre en Maarten

Vervangingen:
‘35 Sam M voor Dompi
‘35 Cé voor Tom K
‘45 Haris voor Jerre
‘60 Andrej voor Daf

Doelpunten:
1-0: Maarten (Daf)
1-1: xxx
1-2: xxx
30.09.2019   Q(F)CC - Herfstquiz VNV De Kruk

Voor alles is er een eerste keer. Dus ook voor quizzen in de Kerk. De setting was uniek; bier drinken, vloeken als je iets niet weet en uw GSM laten op staan in de kerk! Ook de ganse quiz was “kerkelijk” ingericht. Top idee van de Kruk.

Eén nadeel: de akoestiek. Wat veel rumoer en een quizmaster die soms te snel wilde praten, leidden er toe dat niet alle vragen even duidelijk waren. Maar an sich, kon ik daar wel omheen!

De quiz zelf was er weer ééntje zoals het de Kruk betaamt. Niet te moelijk, maar toch een paar vragen om het verschil te maken. Spijtig genoeg zaten we een paar keer aan de verkeerde kant van het juiste antwoord en ook Koen boezemde ons niet altijd veel vertrouwen in. Maw we hadden een plaatsje hoger kunnen eindigen. Op het podium dus. Nu was het de ondankbare 4de plaats, maar wel met een mooie score van 169 op 200. (36 ploegen). De €25 winst werd sanderendaags meteen opgedaan op de (twee-) jaarlijkse etentje van Q(F)CC.

Q(F)CC: Tim, Guy, Inge, Rob, Koen en Dompi29.09.2019   MotM : FC Charly's - Sporting X'Tra

Bedankt voor de vele stemmen ! 20 stuks, dat moet zowat een record zijn.

En deze 20 hebben Anthony bijna unaniem op 1 gezet. Hij behaalde 46 punten en hield daarmee ruimschoots Sammeke af (29 punten). Voor plaats 3 was het spannend tussen Fino en Fre. Fino haalde het met 1 puntje!

Congratz !!!

1. Anthony - 46 (17)
2. Sammeke - 29 (16)
3. Fino - 16 (9)
4. Fré - 15 (7)
5. Kevin - 5 (4)
6. Dompi - 4 (2)
7. Polle - 2 (2)
8. Daf - 1 (1)
9. Jerre - 1 (1)
10. Maarten - 1 (1)

Inloggen
Log in
Registreer


Volgende wedstrijd
FC Dacia 2018
FC Charly's
26/10/2019
15:00
Statistiek


Vorige wedstrijd
FC Charly's
Arte
1
2Topschutter top-3
1. Mensur Pacariz 4
2. Maarten Peeters 2
3. Tom Keysers 2


Volgende activiteit
31ste Algemene Quiz FC Carly's op 25/10/2019
De Notelaar Oostmalle. 8 Personen. Vanaf 20u