Kakelkrant


29/02/2024Schrikkeldagweetje
Schrikkeldag!! Dus een weetje van de dag!

Guy Mariën is de enige Charly die ooit scoorde op 29 februari. Hij deed dit in de enige wedstrijd die we ooit speelden op 29 februari.

Spijtig genoeg werd die wedstrijd in 1992 (!!) wel met 1-2 verloren van de Heidelopers.

Waren er die dag ook bij: Harry Habraken, Patrick Holemans, Jef Mertens, Hendrik Van Besauw, Dirk Michiels, Peter Grootjans, Koen Van Eyndhoven, Toon Wouters, Patrick Verschueren, Mark Ivens, Jan Bogaerts en Luc Van Ginkel!
20/02/2024FC Charly's - VNV De Kruk : 2 - 2
FCC - De Kruk, een klassieker zoals die er niet veel meer zijn in het verbond. Twee ploegen uit het tweede deel van het klassement die zo snel mogelijk in de buik van dat klassement willen zitten, met zekerheid over een verlengd verblijf in tweede! In de heenwedstrijd werd er met 1-3 gewonnen. Datkunstje wilden we wel overdoen.

In Oostmalle hebben ze ergens de magische schakelaar gevonden, want alhoewel er donderdag en vrijdag nog heelder plassen op het veld stonden, was het water zaterdag allemaal weg. Het terrein lag er niet goed bij, maar we hebben dit seizoen al op slechter gespeeld. Een dikke merci KVC Oostmalle Sport voor de geleverde inspanningen! Mss was de Kruk nog wat onder de indruk van het terrein, maar de eerste kansjes in de wedstrijd waren voor FCC. Schotjes van ver, afgeblokt, slechte laatste pass ... Geen groot gevaar dus. De Kruk nam voetballend wel over, zette druk, maar buiten een strak schot op de kruising, was er eigenlijk niet zo veel gevaar. Halfweg de eerste helft kwam FCC op 1-0. Frits werd goed aangespeeld op links. Hij zette in de 16 een knappe actie op. zijn voorzet kon vervolgens makkelijk door Lino binnengewerkt worden. HHet is trouwens het eerste doelpunt voor FCC van Lino! Congratzz! Met een goed schot van PLaske en een kopbal van Lino blijft FCC gevaarlijk, maar scoren lukt de eerste helft niet meer. De Kruk slaagt daar spijtig genoeg nog wel in. Zij krijgen nog een vrije trap op zo'n 22 meter van doel. De bal wordt over de muur gelepeld, maar wijkt nog lichtjes af. Kris probeert de bal te klemmen, maar moet al vallend lossen. Iemand van de Kruk is goed gevolgd om vanuit een scherpe hoek de 1-1 binnen te leggen.

Na de pauze blijft het spelbeeld min of meer hetzelfde. De Kruk met iets meer balbezit dan FCC, maar uitgespeelde kansen zitten er niet in. Ook FCC kan het eerste kwartier niet echt iets bij elkaar sjotten. En dan ontbindt Frits zijn duivels nog eens. Hij zet zich weer goed door en trapt hard op de keeper. Dit heeft een wereldsave met 1 hand in petto. De afvallende bal wordt opgepikt door Daf, maar hij wordt langs achteren gepakt. Penalty! Maarten Peeters steekt het ganse plein over, legt de bal klaar en hij trapt zijn 50ste voor FC Charly's tegen de netten. Ook hiervoor: congratz!! Spijtig genoeg kunnen we nu ook weer niet lang genieten van de voorsprong, want zo'n 5 minuten later, krijgt ook de Kruk een strafschop. Slecht ontzetten van Kris, Sammeke die - lichtjes - aan de noodrem moet trekken. Kris zit nog heel dicht bij de bal, maar toch staat er 2-2 op het bord. De Kruk zet hierop nog een slotoffensief op poten, maar FCC houdt verdedigend stand. De grootste kansen zijn er zelfs nog voor FCC. Eerst is er een schot met links van Cé, maar dat was net te zwak. Een minuut voor affluiten komt nog DE kans voor de 3 punten. Frits, alweer hij, met een schitterende actie in de 16. zijn schot wordt gepareerd, maar komt zo vrij voor goal. Maarten VDB en Cé lopen elkaar daar voor de voeten waardoor geen van beiden de bal in de open goal kan trappen. Zonde, zonde, zonde ... Had weer een mooie climax kunnen zijn ! Maar de eindstand blijft dus 2-2.

Na de wedstrijd werd met de vraag gesteld: "een gelijkspel is just, niet?". Goh, ik ben een beetje in dubio. Ja, de Kruk was voetballend mss wel de betere ploeg, dus op basis daarvan was het wel verdiend. Maar als ik kijk naar de expected goals, de kansen en vooral de goals die we weggeven, vind ik het voor FCC twee verloren punten. Een driepunter zat er zeker in. Maar goed, al het bovenstaande is voetbal, dat hoort erbij en dus kan ik de 2-2 niet anders dan juist noemen. De komende 3 wedstrijden zijn tegen ploegen uit de top-6. Niet gemakkelijk dus, maar zoals de kop er nu voor ligt, valt er zeker iets te rapen! Te starten, komende zaterdag, thuis tegen The Sir. (Als het weer er geen stokje tussen steekt)

Fanionelftal: Kris, Dompi, Maarten P, Sammeke, Daf, Fré, Cé, Plaske, Mensur, Lino & Frits

Vervangingen:
'35 Jens voor Lino
'60 Maarten VDB voor Mensur
'65 Kurt voor Dompi
19/02/2024MotM : FC Charly's - VNV De Kruk
Net als Plaske, pakt Maarten zijn derde Man-van-de-Match trofee. Sterk vanachter, penalty erin van voor! Congratzz !!

1. Maarten P - 13 (6)
2. Frits - 10 (5)
3. Daf - 7 (3)
4. Dompi - 6 (3)
5. Cé - 6 (4)
6. Plaske - 4 (2)
7. Sammeke - 4 (2)
8. Fré - 3 (1)
9. Lino - 1 (1)
06/02/2024Harlem 22 - FC Charly's : 1 - 2
Afgelopen zaterdag trok FCC naar Oud-Turnhout voor de heel belangrijke wedstrijd tegen Harlem 22. Mits winst zouden we sowieso over hen springen. De heen wedstrijd was op een teleurstellende 1-1 geëindigd, een wedstrijd die we altijd moesten winnen. Maar je kent het verhaal van het deksel en de neus. We hadden dus nog iets goed te maken.

In de eerste helft was FCC de dominante ploeg. Harlem 22 prikte af en toe wel tegen, maar echt gevaarlijk werd het nooit. (of we moesten hen een beetje helpen natuurlijk). FCC kreeg wel kansen. Veel kansen zelfs. Na 5 minuten kregen we al DE kans voor de 0-1. Na een lichte fout op Frits, ging de bal op de stip. Fré zette zich achter de bal, maar de keeper koos de goede hoek en het bleef dus 0-0. Later troffen we ook nog 2 keer het doelkader. Eerst Frits met een overhoekse kopbal op de paal (en in de handen van de keeper), daarna een knap schot van Esteban op de kruising. Er was ook nog ver schot van Plaske, maar de keeper tikte over. Uw reporter kreeg zo een beetje een deja-vu... Maar net voor de rust, kwamen we dan toch op de die verdiende 0-1. Dafke, al heel de eerste helft sterk bezig met rushes op rechts, zette zich weer goed door. Hij speelde Frits aan in de 16. Met een typische spits-draaibeweging rondde hij zijn tegenstander, kwam alleen voor de keeper en trapte binnen!

Met de rust werd nog gezegd, we kunnen hier vandaag alleen van onszelf verliezen. Was het dan de angst, het veld, de vermoeiheid, ... In de tweede helft lukte zelfs de simpelste pass niet. Harlem ging meer en meer in zijn kansen geloven, zette hoog druk en maakte het FCC heel moeilijk. Al een geluk dat de echte dreiging altijd op tijd geneutraliseerd werd en dat Kris op de weinige ballen die doorkwamen, er steeds goed bij zat. FCC probeerde wel, maar eigenlijk kwam er ook niets van voort. En toe zette Daf zich nog eens door op rechts. Zijn voorzet week af, ging in de lucht en werd door een verdediger van Harlem over zijn eigen keeper gekopt. Comedy capers, een gat doelpunt, maar wel 0-2 voor FCC. Heel bevrijdend ging de goal wel niet werken. Harlem bleef pushen en druk zetten en niet veel later werd het 1-2. Spits diep gestuurd en hard binnen getrapt aan de eerste paal. Het bleef bibberen tot het einde, maar het bleef 1-2. Drie gouden punten!

Wat een zenuwachtige tweede helft! Niks lukte nog, zelfs dat paske van 2 meter... Maar de 3 punten zijn wel binnen. En da's het belangrijkste. Vorige week zei iedereen nog : beste match van het jaar ... maar we verloren wel. Nu was het allemaal wat minder, maar we pakken 3 punten! Vind ik toch iets leuker! :-p

Fanion: Kris, Dompi, Maarten P, Daf, Sammeke, Cé, Fré, Plaske, Mensur, Esteban en Frits.

Vervangingen
'45 Lino voor Esteban
'50 Kurt voor Frits

Geel: Cé, Lino, Frits en Plaske
05/02/2024MOTM : Harlem 22 - FC Charly's
Het werd een echte strijd tussen Daf & Frits. (De rest staat zelfs niet op de foto!) Het verschil bedroeg uiteindelijk 1 puntje! In het voordeel van Daf!

Congratz !!

1. Daf - 24 (10)
2. Frits - 23 (10)
3. Maarten P - 7 (4)
4. Dompi - 6 (5)
5. Fré - 4 (2)
6. Plaske - 4 (2)
7. Kris - 3 (2)
8. Cé - 2 (1)
9. Lino - 2 (1)
10. Mensur - 2 (1)
11. Kurt - 1 (1)
02/02/2024Voorbeschouwing Harlem 22 - FC Charly's
Morgen spelen we heel belangrijke wedstrijd tegen Harlem 22. In het klassement hebben ze momenteel één puntje meer dan ons. Het moet gezegd worden dat we wel nog 2 wedstrijden minder gespeeld hebben.

Buiten het feit dat dit een 6-puntenwedstrijd is, hebben we ook nog wat goed te maken uit de heenwedstrijd. Als ik verslag terug bovenhaal, zie ik dat we altijd hadden moeten winnen. Maar de keeper van Harlem was heel sterk, en een buzzerbeater zorgden voor de 1-1.

Tegen Harlem 22 speelden we in het verleden al 39 keer. Dat is, op Sport 82 na, het meeste aantal wedstrijden voor 1 tegenstander. DE tussenstand: 16x winst, 16x verlies en 7x gelijk. De laatste nederlaag dateert wel al van 11.5 jaar geleden (08/09/2012). Daarna volgde een streak van 12 wedstrijden zonder nederlaag. En, sorry voor de Antwerp supporters, daar mag een 13de bijkomen!

En misschien moet Maarten er dan maar voor zorgen dat hij Jim inhaalt. Jim scoorde 7x tegen Harlem, Maarten zit aan 5. Kurt zal hij morgen niet inhalen. Die staat op 12. Maar je weet natuurlijk nooit !

DAG OP DAG
1990 FC Konijnenberg - FCC : 2 -0 (BEKER)
2001 FCC - Technico A : 1-2
2007 FC Biljart Express - FCC : 3-1
31/01/2024MOTM : FC Charly's - FC Unlimited
Tegen een overmacht van verdedigers had hij zeker niet de makkelijkste opdracht. Maar Frits speelde een sterke wedstrijd en werd daarvoor beloond met de titel: Man van de Match!

1. Frits - 10 (5)
2. Plaske - 8 (3)
3. Cé - 6 (2)
4. Jens - 6 (3)
5. Daf - 5 (3)
6. Sammeke - 4 (2)
7. Dompi - 4 (3)
8. Maarten VDB - 2 (1)
9. Sammy - 2 (1)
10. Dzenan - 1 (1)
30/01/2024FC Charly's - FC Unlimited : 1 - 2
De eerste thuiswedstrijd van 2024 was meteen een kraker tegen de leider uit Wechelderzande : FC Unlimited. Deze jonge bende begon het seizoen met een valse noot (0 op 9), maar verloor sinds onze heenwedstrijd niet meer. Sterk.

En ook de terugwedstrijd werd verdiend gewonnen. FCC had het verdedigend best goed onder controle, maar het scoren was moeilijker. En dan weet je dat het moeilijk wordt.

FCU kwam al vrij snel op voorsprong. Een diepe bal over de verdediging en een spits die er snel op zat. Een lobje en dan sta je als keeper een beetje in niemandsland zonder dat je iets kan doen. FCC liet de kop echter niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. En die volgde ook na zo'n 20 minuten spelen. Dafke maakte zich goed vrij op links en hij met een diepe bal zette hij Cé alleen voor de keeper. Geen twijfel bij Cé, strak overhoeks schot en 1-1. Ook Frits, die trouwens een berewedstrijd speelde vooraan, kreeg kansjes (waaronder een grote) maar zonder succes. Mensur mocht ook nog eens oprukken, maar FCU zat er goed tussen. Zo'n 5 minuten voor rust kwam Unlimited op 1-2. Hun snelle spits werd op rechts weg gestuurd. Waar iedereen (misschien) een voorzet verwachtte, trapte hij kei hard aan de eerste paal binnen. Spijtig genoeg geen verhaal voor Sammeke.

Na de pauze kregen we min of meer hetzelfde spelbeeld. FCU mocht de bal hebben, maar buiten wat schoten van ver, was er geen echt gevaar. Ook FCC kreeg die kansjes (Plaskes van ver, Dafke ..) maar ook die gingen er niet in. Er waren nog 2 prangende fases. Op hoekschop was er een zeer goede kopkans voor FCU, maar Sammeke pakte uit met een goede save. Zo'n 10 minuten voor affluiten ging Frits alleen op de keeper af. Hij omspeelde hem, werd aangetikt, maar de scheids floot geen penalty. Van horens zeggens (dixit de keeper), had het er wel ene moeten zijn. Maar ja, geen VAR... Mss kunnen we match laten herspelen .. Coit, geen penalty, geen 2-2 ... FCC ging de laatste 5 minuten nog druk zetten, maar echt gevaar werd er niet meer gecrëerd.

FCC verliest met 1-2, maar kan zich na een paar moeilijke wedstrijden, wel optrekken aan dit resultaat. En het zal nodig zijn, want volgende week is er een HEEL BELANGRIJKE wedstrijd tegen Harlem 22! Deze moet gewonnen worden ! SOP!!

Fanion: Sammeke, Dompi, Jens, Dzenan, Lino, Cé, Plaske, Sammy, Dafke, Mensur en Frits
Vervangingen:
'45 Kim G voor Dzenan
'50 Maarten VDB voor Mensur

Bank: Jordy
26/01/2024Voorbeschouwing FC Charly's - FC Unlimited
Een zeer korte voorbeschouwing van een tegenstander met een jonge, goede ploeg, die momenteel op kop staan in tweede klasse!

We speelden ondertussen al 9 onderlinge competitieduels. We konden slechts 3 keer winnen, de andere 6 werden verloren! Het is wel nog geen Anderlecht-Union reeks, want een dik jaar geleden (26/11/2023) gingen we nog met 2-9 winnen in Wechel! Verrassend mss, maar een uitmuntende Jeroen Verboven toen, met 6 doelpunten!

Zo makkelijk zal het deze keer zeker niet worden. FC Unlimited won de heenwedstrijd oververdiend met 5-1. Op dat moment stonden ze laatste met 0 punten. Daarna werd niet meer verloren: nog 1 gelijkspel en 8 overwinningen erbij en dus op numero 1 in het klassement. Maar FCC heeft sinds september 2023 thuis ook niet meer verloren! (Het zou wel eens plezant zijn om de 0 te houden thuis, da's al bijna een jaar geleden)

DAG OP DAG
1990 Verboven - FCC : 2-1
2001 Nooit Verwacht - FCC : 2-2
2007 FCC - De Pezerik : 1-2
2018 FCC - Horemans Beerse : 3-2
18/01/2024Wedstrijd FC Charly's - FC De Kruk afgelast
Voetbal Vlaanderen heeft alle wedstrijden voor komend weekend afgelast. Als gevolg zijn ook de Charly's afgelast. Dus weekje extra rust, en namiddagje Zalfenkermis in te plannen!
13/01/2024MvdM Vets Vlimmeren - FC Charly's
De match dat Plaske wilde winnen! Maar het lukte niet .. En zijn grote angst werd ook nog waarheid: Vincent DH scoorde voor Vlimmeren! Maar toch een kleine troostprijs Nico: u bent Man van de Match!! Congratz !!

1. Plaske - 23 (9)
2. Este - 10 (6)
3. Fré - 8 (4)
4. Dompi - 7 (4)
5. Jens - 4 (2)
6. Sammy - 4 (2)
7. Daf - 2 (1)
8. Mensur - 1 (1)
9. Sammeke - 1 (1)
11/01/2024Wedstrijd Vets Vlimmeren - FCC verlaat naar 16u30
Owv de toestand van de gewone terreinen in Vlimmeren, worden alle wedstrijden verplaatst naar het kunstgrasveld. Hierdoor is de wedstrijd van de Veteranen van Vlimmeren tegen FC Charly's verlaat van 15u00 naar 16u30 !
09/01/2024Overlijden Guido Bellemans
Rust nu maar uit.
Je hebt je strijd gestreden.
Je hebt het meer dan moedig gedaan.
Wie kan gebrijpen wat je hebt geleden.
Wie kan begrijpen wat je hebt gedaan.


Met grote droefnis vernamen wij het overlijden van Guido Bellemans. Guido was de vader van Peter (FCC-lid, sjotter en voormalig bestuurslid), Patrick en Kurt. Guido was ook de schoonvader van Kristel Beckx, voormalig voorzitster van onze club.

Langs deze weg willen we vanuit FC Charly's ons medeleven betuigen aan Lydia, Peter, Kristel, Patrick, Nancy en Kurt. Alsook aan alle kleinkinderen, familie en vrienden van Guido.

U wordt uitgenodigd om samen met de familie afscheid te nemen van Guido in de parochiekerk Sint-Laurentius te Oostmalle. Dit op maandag 15 januari 2024 om 10u. Samenkomst en gelegenheid tot groeten in de kerk vanaf 9u45.
08/01/2024Zalfenkermis 2024
Momenteel staat er nog thuiswedstrijd gepland tegen De Kruk om 15u00.

Praktische afspraken rond Zalfenkermis zullen volgende week voorgesteld worden.
10/12/2023MvdM FC De Zwaantjes - FC Charly's
Na Mensur en Nico VDP, pakt ook Maarten Peeters zijn tweede overwinning als Man van de Match! Het was wel een spannende stemming waarbij het zowel voor plaats 1&2, als voor plaats 3&4 aankwam op de 3-punters!

Congratz Maarten !!

1. Maarten P - 12 (6)
2. Fré - 12 (5)
3. Este - 9 (4)
4. Dompi - 9 (5)
5. Mensur - 7 (3)
6. Daf - 7 (4)
7. Sammeke - 5 (2)
8. Jens - 2 (1)
9. Cé - 1 (1)
10. Dzenan - 1 (1)
11. Kevin - 1 (1)