Kakelkrant


30/04/2024Vlimmerse penaltycup
De dag voor de dag van de "Dag Van de Arbeid" deden we met 2 Charly's ploegen mee aan de Vlimmerse Penaltycup. In het begin nog lekker warm en gespaard gebleven van de regen. Het werd ne plezante teambuildingavond. Ben benieuwd of iedereen nog de karaoke, afterwork of zelfs bed heeft gehaald. ;-)

FC Charly's 1 zat in een zware poule en ze wisten spijtig genoeg geen enkele overwinning te behalen. Ze waren dan ook uitgeschakeld na de poulefase. Het team bestond uit Kevin, Fino, Fre, Maarten, Dzenan en Mensur.

FCC1 - Bierhatsers : 7-7
FCC1 - Den Derde Helft : 6-8
FCC1 - Simple Minds : 5-9
FCC1 - Dames 2 : 6-7
FCC1 - Mislukte turnleraars : 7-9

FC Charly's 2, ook wel gekend als "Dompi en zijn zonen", kreeg in zijn poule 2 toekomstige halve finalisten tegenover zich. Ook niet makkelijk dus. Zij wisten wel 2x te winnen en 2 x gelijk te spelen, waardoor ze doormochten naar de tweede ronde. Daarin waren de Mislukte turnleraars aka FC Milan, te sterk. Het team bestond uit Jordy, Anthony & Timmy Lagast, Lino en Dompi.

FCC2 - Beter Schuin erin dan recht erneffe : 7-5
FCC2 - Dames 1 : 7-8
FCC2 - Play & Sport : 9-2
FCC2 - 4 Vrienden & Ne Rosten : 5-5
FCC2 - FC Buitenadem : 6-6
FCC2 - Mislukte turnleraars : 6-8 (2de ronde)

Als de trainers volgend seizoen een lijstje moeten opstellen voor de penaltynemers, kan overzichtje hieronder mss nog helpen.
Mensur : 10 op 10
Fino : 9 op 10
Timmy : 10 op 12
Anthony : 8 op 10
Dompi : 9 op 12
Maarten : 9 op 12
Dzenan : 6 op 10
Kevin : 6 op 10
Lino : 7 op 12
Jordy : 6 op 12
Fre : 3 op 10
Angelia : 0 op 2
29/04/20241ste Cricket tornooi FCC
Afgelopen zaterdag wonnen Kurt en Jens VDW het eerste Cricket tornooi van FC Charly's.

Een onschuldige hand (lees Peter DB), maakte van de 24 deelnemers, 12 duootjes. Groep 1 werd gewonnen door Kurt en Jens VWD. Glenn & Hoffie en Ronny & Sammy waren beide tweede. Zij moesten bullen en dat werd gewonnen door Ronny en Sammy. Na afloop bleek de uitslag van Glenn & Hoffie ook voldoende voor de tweede ronde. Daf & Harry hadden nog te veel bolletjes en vielen dus meteen af.

Groep 2 werd gewonnen door Jordy en Tim DK. Frits en Mensur waren tweede, maar zij moesten forfait geven voor de volgende ronde, waardoor Nico VD en Fino meteen verder mochten. Lex en Sam VL hadden minder geluk en vielen dus af.

Groep 3 tenslotte, werd gewonnen door Dompi en Plaske. Natascha & Benny, alsook Diandra & Kris eindigden beide op de tweede plaats. Ook zij moesten dus in principe bullen. Maar vermits het aantal bolletjes voldoende was om sowieso door te gaan, mochten ze beide dus verder. Cyndi en Tim DC vielen onverbitterlijk af.

In de tweede ronde waren er 2 groepen van 4 duo's. Groep 1 was een heel spannende groep. Glenn & Hoffie wonnen verdiend, maar de 3 duo's daarachter hadden allemaal evenveel bolletjes. Het werd dus bullen met 3. Kris & Diandra deden dit het beste en zij mochten door naar de halve finale. Dompi & Plas, alsook Nico VD & Fino vielen af.

In groep 2 was het meteen duidelijk wie de betere duo's waren. Kurt & Jens wonnen, Sammy & Ronny mochten mee naar de halve finale. We nemen dan ook afscheid van Natascha & Benny en Jordy en Tim DK.

Nog 4 duo's in de halve finale en ook hier was het al vrij snel duidelijk wie de betere duo's waren. Kurt & Jens wonnen alweer en ze kregen Ronny & Sammy (weer maar 2 bolletjes achterstand) in hun zog. We nemen dus afscheid van Kris & Diandra, alsook van Glenn & Hoffie.

Ronny & Sammy behaalden in hun vorige 3 wedstrijden telkens de tweede plaats en dit op korte afstand van de winnaars. Was het de spanning, of den alcohol, in de finale was het gat ineens heel groot. Kurt & Jens, 4 overwinningen op een rij, freewheelden naar de overwinning en dus de titel van eerste Cricketkampioen van FC Charly's! Congratz !!

Eindstand
1. Kurt & Jens VDW
2. Sammy & Ronny
3. Glenn VDK & Hoffie
4. Kris & Diandra
5. Nico VD & Fino
5. Dompi & Plas
5. Jordy & Tim
8. Natascha & Benny
9. Frits & Mensur
10. Lex & Sam VL
11. Cyndi & Tim DC
11. Daf & Harry
28/04/2024FC Charly's - The Sir : 2-3
Dompi, Cé, Kris, Sammeke, Sammy, Kevin, Sam, Kurt: geblesseerd. Esteban, Fré, Nick, Niels, Tom: werken of verlof ... Dertien spelers afwezig ... Dan ben ik blij, dat we alsnog 13 man op het scheidrechtersblad hebben gekregen. En daarvoor een dikke dank u wel aan alle 30 spelers die dit seizoen zich ingezet hebben voor FC Charly's. Het was geen makkelijk seizoen. Een moeilijk zelfs. En frustrerend. En dat is volledig begrijpbaar. Je wil zoveel mogelijk met een vaste kern sjotten, maar dat is amper gelukt dit jaar. Sommige spelers moesten overal depanneren, vier keepers hebben we gehad ... Het positieve dat ik aan dit seizoen zie, is dat het komend seizoen alleen beter kan. We zijn/gaan volop op zoek naar versterking (lees verjonging), maar we willen natuurlijk ook de huidige kern behouden! Afgelopen zaterdag hoorde ik al veel positieve signalen naar komend seizoen en dat hoor ik graag! Dus laat die vette jaren maar terugkomen, zou toch nog graag kampioen spelen voor ik 50 ben!

Snel nog iets over de wedstrijd. Iedereen die erop stond heeft zich volkomen gesmeten. Lino centraal, dat was eens iets anders, maar hij heeft zich prima van zijn job gekweten. Maarten VDB op linkshalf, Nico VD nog eens op de linkse back! We kwamen snel 0-1 achter. Een hard schot naar de eerste paal, de Polle kon er niet aan. Halfweg de tweede helft kwam The Sir op 0-2 en leek de wedstrijd gespeeld. Maar dan was daar Dafke. Eerst maakte hij zijn tweede Olympische goal van het seizoen. Daarna zette hij zich goed door in de 16. Hij werd foutief gestuit en Maarten Peeters scoorde de 2-2. Nadeel van penalties krijgen, is dat ze aan de andere kant ook iets sneller vallen. Na een lichte overtreding van Nico kreeg ook The Sir zijn penalty. Ook zij misten niet en zo kwam de 2-3 op het bord. Er werden nog 10 minuten over gesjot, maar er werd niet meer gescoord.

Fanion: Polle, Jens, Maarten P, Dzenan, Nico VD, Plaske, Daf, Lino, Mensur, Maarten VDB & Frits

Vervangingen
'55 Jordy voor Dzenan
'65 Timmy voor Maarten VDB
27/04/2024MotM : FC Charly's - The Sir
Voor de laatste keer dit seizoen werd er gestemd voor de Man van de Match. Deze week was die eer weggelegd voor Dafke. Met een olympische goal en een uitgelokte penalty is dat zeker terecht. Spijtig van de 2-3 in de slotfase. Congratz Dafke!!!

1. Daf - 18 (7)
2. Frits - 12 (5)
3. Maarten P - 11 (6)
4. Plaske - 8 (4)
5. Nico VD - 7 (4)
6. Polle - 6 (3)
7. Jens - 6 (3)
8. Maarten VDB - 4 (2)
9. Lino - 3 (3)
10. Dzenan - 2 (1)
11. Mensur - 1 (1)
18/04/2024MotM : The Sir - FC Charly's
Tien stemmers: 5x verschillende winnaar, 5x dezelfde winnaar. Dan is er weinig discussie! Frits speelde alweer een sterke wedstrijd in de spits en bekroonde die met een doelpunt! Congratz !!

1. Frits - 18 (7)
2. Fré - 9 (5)
3. Polle - 7 (4)
4. Niels - 6 (3)
5. Cé - 6 (3)
6. Mensur - 6 (4)
7. Jens - 3 (1)
8. Plaske - 3 (1)
9. Daf - 2 (2)
15/04/2024The Sir - FC Charly's : 3 - 1
Voor de eerste keer in 14 dagen tijd, spelen we onderling duel tegen The Sir. Zoals ondertussen al wel bekend, heeft FCC redelijk wat personeelsproblemen. Veel langdurig geblesseerden en afwezigen, waardoor het elke week puzzelen en puzzelen is. Als je weet dat er dit seizoen al 29 (!!) spelers meegedaan hebben ...

Deze week werd de Polle uit pensioen gehaald om het doel te verdedigen. Polle was zo onze 4de doelman dit jaar. Hij deed het als in zijn beste dagen en hij pikte meteen zijn 575 officiële wedstrijd bij FC Charly's mee. Voor de rest maar 12 spelers op het blad.

Het werd een heel open wedstrijd met grote kansen langs beide kanten. Paal en Daf zorgden voor frustratie bij The Sir, de afwerking stond niet volledig op punt bij FCC. The Sir kwam na zo'n 10 minuten op 1-0 en dit na balverlies op het middenveld bij FCC. Net voor de rust kon FCC gelijk maken. Plaske stuurde Frits diep. Die moest even met de bal vechten, maar hij kon de bal daarna wel met zijn linkse kattepoot over de keeper van 2m35 lobben!

Na de pauze werd het weer snel 2-1. Sterke Piet zette zich goed, draaide rond zijn verdediger en trapte onder de Polle binnen. FCC kreeg goede mogelijkheden via Plaske, Mensur en Frits, maar de bal wilde er niet in. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd werd nog alles op alles gezet, maar zonder succes. In de allerlaatste seconden was er nog een tegenaanval van The Sir. Daarbij werd de beslissende 3-1 gescoord.

FCC speelde, ondanks alweer een gans andere opstelling, een goede wedstrijd. Kleine foutjes en missertjes zorgen spijtig genoeg voor een nieuwe nederlaag. Tot overmaat van ramp was er nog een zware blessure voor Cé waardoor zijn seizoen ook voorbij is. Met nog schorsingen voor Plas & Frits, krijgen we volgende week toch een ploeg bij elkaar ...

Voor de wedstrijd begon, wisten we dat we nog 2 punten nodig hadden voor het behoud. Het lukte ons niet om punten te scoren in Merksplas, maar dankzij het verlies van de Horemannen, zijn we wel verzekerd van een verlengd verblijf in tweede klasse.

Fanion: Polle, Fré, Jens, Dzenan, Daf, Lino, Mensur, Cé, Niels, Nico & Frits

Vervangingen:
'40 Maarten VDB voor Cé

Geel: Lino, Nico & Frits
11/04/2024Overlijden Liliane Adriaensen
Treur niet omdat ik ben gegaan
Geniet van elke dag
Ik zal aan je zijde staan
bij elke traan
en elke lach


Met diepste droefheid vernemen we het overlijden van Liliane Adriaensen. Liliane is de mama van voormalig FCC speler, bestuurslid en Charly's Good Friday Band zanger, Ivan Brees. Langs deze weg willen we onze oprechte deelneming betuigen aan Ivan, Jenny & kids, familie en vrienden van Liliane. Moge de steun van vrienden en familie troost bieden in deze moeilijke tijd. Onze gedachten zijn bij jullie.

U wordt vriendelijk uitgenodigd de afscheidsplechtigheid bij te wonen op vrijdag 12 april om 10 uur in de parochiekerk van Sint-Leonardus te Sint-Lenaarts.
06/04/2024MotM : FC Charly's - FC Kaaimannen
Drie spelers staken er bovenuit en die kregen ook bijna alle stemmen. Voor het eerst in zijn FCC-carrière pakt Niels Jordens de trofee van Man van de Match! Congratz!!

1. Niels - 20 (8)
2. Nick - 15 (7)
3. Cé - 13 (6)
4. Daf - 4 (2)
5. Fré - 4 (4)
6. Jens - 3 (2)
7. Frits - 1 (1)
02/04/2024FC Charly's - DWS : 1 - 4
Voor de tweede keer in drie weken tijd, mochten we ballen tegen D.W.S. En net zoals 3 weken geleden was dit weer een belangrijke wedstrijd met het oog op het behoud.

FCC schoot goed uit de startblokken en na amper een paar minuten spelen stonden we al 1-0 voor. Frits controleerde en stuurde Daf diep. De keeper miskeek zich op de bal en die schoof door naar de goal. Daf bleef de verdediger onder druk zetten en zo ging de bal binnen. Maar lang konden we niet profiteren van de voorsprong. Actie over links voor DWS en voorzetschot. De bal werd spijtig genoeg gedevieerd door Maarten en belandde zo in ons eigen goal. FCC kreeg in de eerste helft nog paar kansen (Plaske met hoofd, keeper die paar keer goed tussenzat), maar heel gevaarlijk werd het allemaal niet. De beste kans was voor DWS. Een overhoeks schot belandde op de paal.

Na de pauze liep het helemaal niet meer bij FCC. We konden de bal niet in de ploeg houden en de keeper bedreigen lukte al helemaal niet meer. DWS had dan nog het geluk aan zijn zijde, waardoor ze na 10 minuten al op 1-3 stonden. Bij de 1-2 was er geharrewar in de het middenveld, waardoor de bal ineens naar links schoot en waardoor de rapste van allemaal alleen op doel kon afgaan. Beetje later, weer geharrewar, deze keer aan de cornervlag. DWS trapte lukraak op de bal, deze week af en viel pardoes in de voeten van iemand aan de tweede paal. Die zette zijn binnenkantje ertegen en de bal rolde overhoeks aan de tweede paal binnen. Nu was de veer bij FCC helemaal gebroken. De wedstrijd sleepte zich naar het einde. DWS scoorde nog één keer. Weer de snelle Milan die over links weer weg was en de 1-4 scoorde.

Een non-wedstrijd van FCC. Achteraf gezien had een overwinning het behoud verzekert. Nu zal het komend weekend moeten gebeuren. Maar dan is het voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Indien de Kaaimannen winnen zijn ze zeker kampioen. Mits winst FCC, zijn we zeker gered. SOP!!

Fanion-elftal: Jordy, Dompi, Maarten P, Nick, Esteban, Fré, Cé, Plaske, Mensur, Daf & Frits

Vervangingen:
'35 Laurens voor Mensur
'35 Jens voor Esteban
'35 Lino voor Nick
'40 Dzenan voor Dompi
'55 Maarten VDB voor Fré

Geel: Jens
01/04/2024MotM : FC Charly's - D.W.S.
Na een paar weken blessureleed, kon hij eindelijk nog eens aantreden. Hij speelde een solide wedstrijd centraal achteraan. Weinig te doen aan de doelpunten. Congratz met de titel van MvdM !!

1. Maarten P - 23 (9)
2. Cé - 10 (6)
3. Nick - 6 (3)
4. Frits - 5 (3)
5. Dompi - 4 (2)
6. Maarten VDB - 4 (2)
7. Fré - 4 (2)
8. Daf - 4 (3)
9. Jens - 3 (1)
10. Plaske - 3 (1)
11. Lau - 2 (1)
12. Mensur - 2 (1)
13. Este - 2 (2)
26/03/2024MotM : KFC Horemans Beerse - FC Charly's
Met 2 doelpunten had Mensur een grote bijdrage in het 3-3 gelijkspel op PFC Horemans Beerse. Hij werd hiervoor, door zijn medespelers, dan ook beloond met de titel van Man van de Match!

1. Mensur - 18 (7)
2. Cé - 9 (5)
3. Frits - 7 (4)
4. Niels - 6 (3)
5. Dzenan - 5 (3)
6. Plaske - 4 (2)
7. Kurt - 4 (2)
8. Fré - 3 (1)
9. Daf - 2 (1)
10. Lino - 2 (2)
18/03/2024DWS - FC Charly's : 3 - 2
Ook deze week was het weer zoeken naar spelers. Naast de langdurig geblesseerden, ook nog werkenden en Cé die geschorst was. Op die manier maakte een derde Lagast dit seizoen zijn debuut.

De wedstrijd tegen DWS was een belangrijke wedstrijd met het oog op het behoud. Eentje om te winnen eigenlijk. Het veld lag er niet echt goed bij. Denk aan onze terrein: veel slijk, veel nat. Dus we kenden het wel !

De eerste helft was gelijkopgaand. Beide ploegen probeerden het middenveld te overheersen, kregen wat kansen, maar zonder groot gevaar. De eerste grote kans was voor Lino. Hij kwam alleen voor doel maar miste. Halverwege de eerste helft kreeg hij weer zo'n kans. Ook nu werd de kans gemist. De counter die volgde was wel de 1-0. Kris pakt nog wel het schot, maar de rebound kon makkelijk binnen getikt worden. FCC mocht dus aftrappen. Mensur kreeg de bal, en stak die diep naar Daf. Die twijfelde niet en scoorde meteen de 1-1. Net voor de rust nog een dubbele tegenvaller. Eerst moest Niels geblesseerd het veld verlaten, daarna kon DWS toch nog de 2-1 scoren.

Na de pauze werd DWS wel sterker. Milan, jonge gast van DWS, was een gesel voor alle verdedigers. Kris pakte een paar goede ballen en hield zo de score op het bord. FCC kwam wel op 2-2. Plaske met een actie en een schot. Dat werd nog gepakt door de keeper (die trouwens sterke wedstrijd speelde), maar Nico scoorde zelf de rebound. Er was nog een handspel in de 16, maar de scheids floot niet. Zo'n 10 minuten voor affluiten werd het 3-2. Een hoekschop werd eerst nog goed weggebokst door Kris. De bal kwam terug bij de cornernemer. Die kreeg geen druk te verwerken en krulde de bal over Kris aan de tweede paal binnen. Een absoluut te vermijden doelpunt, en ook weer zo'n lucky goal. Maar wel een beslissende.

Een pijnlijke nederlaag. In alle eerlijkheid, en met alle respect voor de wedstrijd van DWS, met onze volledige ploeg verliezen we deze wedstrijd nooit. Spijtig genoeg zijn er veel afvallers en moeten we al paar weken roeien met de riemen die we hebben. En an sich wordt er echt wel goed geroeid. Maar steeds nieuwe opstellingen maken het ook niet makkelijk. Binnen 2 weken spelen we terug tegen DWS. Dan moet FCC mijn gelijk maar bewijzen !! Maar eerst trekken we naar Lentezon voor alweer een zeer belangrijke match tegen KFC Horemans Beerse !!

Fanion: Kris, Dompi, Jens, Esteban, Dzenan, Fré, Niels, Daf, Plaske, Mensur & Lino

Vervangingen:
'35 Jordy voor Niels
'50 Timmy voor Dzenan

Geel : Dompi
17/03/2024MotM : DWS - FC Charly's
Dafke wint voor de derde week op rij de titel van Man van de Match. De rest stond zelfs niet op de foto! Enkel Jeroen Verboven, in zijn debuutseizoen, wist ooit beter te doen!

Dat noemt men dan in de fleur van zijn leven zitten.

Dafke speelde alweer een geweldige wedstrijd bekroond met een doelpunt. Spijtig genoeg bracht het geen 3 punten, waar Daf zelf ook mee zat: "Ik zou meteen die awards inruilen voor 3 punten"

1. Daf - 43 (16)
2. Kris - 16 (10)
3. Dompi - 12 (7)
4. Plaske - 10 (6)
5. Dzenan - 10 (7)
6. Mensur - 6 (2)
7. Jens - 5 (2)
8. Fré - 5 (3)
9. Este - 1 (1)
16/03/2024Q(F)CC met monsterscore
Onze quizploeg ging afgelopen weekend weer 2 keer quizzen. Zaterdag was er de quiz van de Chiro van Westmalle, eentje die we in 2022 & 2023 wisten te winnen. Deze keer was het niet aan ons. We beëindigden de quiz op plaats 4 met 104 op 153. (Moeilijk quizke).

Maar op vrijdag werd er een echte demonstratie op de quiztafel gelegd. Na meer dan 20 jaar wisten we eindelijk de quiz van KFC Sint-Job te winnen! En hoe!! 181 op 184, da's 98.3%, en 6 punten voorsprong op den tweede!

Dankzij het resultaat van deze quizzen, speelt Q(F)CC al 13x (!!!) na elkaar, altijd top-4. Hierbij 2x goud, 2x zilver en 5x brons.

Quizzers: Hoffie, Rob, Koen, Lex, Dompi, Ben (vrijdag) & Luc (zaterdag)
13/03/2024Verslagen FCC vs Kaaimannen en Bolk
De afgelopen 2 weken speelde FC Charly's tegen 2 ploegen uit de linkerkolom van het klassement: de Kaaimannen en FC Bolk.

Nog een gelijkenis tussen beide wedstrijden: zoeken achter volk en dus een vrij divers elftal tussen de lijnen. Ik zou het eens moeten nakijken, maar ik denk niet dat we dit seizoen al 2 keer met hetzelfde team gespeeld hebben. We komen, met 27 verschillende spelers dit seizoen, waarschijnlijk zelfs niet in de geburen.

Nog een gelijkenis. Twee wedstrijden waarbij we het eigenlijk wel best onder controle hebben. En dat dankzij / owv de verschillende elftallen.

Maar het verschil tussen beide matchen was wel de puntenoogst. Tegen De Kaaimannen zat er wel een gelijkspel in, maar een ongelukkige 3 minuten in de tweede helft, zorgden voor een 3-1 achterstand en dus een nederlaag. Tegen FC Bolk volgde dan weer een mooie en verdiende 2-1 overwinning.


FC Kaaimannen - FC Charly's : 3-1

* 1-0 na een uitgespeelde actie
* 1-1 na ferme actie van FCC. Dafke met knappe voorzet en Mensur die aan de eerste paal binnentikt
* 2-1 met een buitenspelgeurtje. Scheids liet doorspelen, Dompi was boos. Kaaimannen scoorden
* 3-1 viel direct na de 2-1. Geen verhaal voor FCC
* De Kaaimannen moeten hun veld wel eens oprollen. Er waren knikkers blijven liggen en Jordy viel erover

Fanion: Kris, Dompi, Jens, Dzenan, DAf, Lau, Fré, Plaske, Mensur, Lino & Kurt

Vervangingen:
' 35 Tim VT voor Kurt
' 55 Jordy voor DzenanFC Charly's - FC Bolk : 2-1

* Kris blesseerde zich net voor de wedstrijd. Hierdoor kreeg Jordy zijn kans in de goal. Een paar knappe reddingen. Eén flaterke. Maar wel goede wedstrijd dus.
* Wedstrijd van de gemiste kansen: Dompi met zeer grote na wel knappe aanval, Mensur met strak schot op de paal alsook een schot dat net gered werd door de keeper
* Frits zeer sterk aan de bal. Rustpunt voor de ganse ploeg!
* Dompi trapte zo'n 32 backschoppen
* 1-0 met een Olympisch doelpunt van Dafke. Geen idee of het de eerste ooit was, maar zal toch vrij uniek zijn.
* 1-1 na afstandsschot. Jordy nog effe met de voet, bal eventjes vooruit, dan met effect in de goal. Dus eigenlijk een own-goal.
* 2-1 nadat Frits werd aangespeeld. Hij stuurde Daf diep die netjes afwerkte.
* Eerste overwinning ooit tegen FC Bolk

Fanion : Jordy, Dompi, Jens, Dzenan, Fré, Cé, Mensur, Daf, Esteban, Frits, Kurt

Vervangingen
'25 Lino voor Kurt
'50 Nick K voor Dzenan
'55 Niels Jordens voor Jens

Bank: Maarten VDB
Geel : Cé