Kakelkrant


26/09/2022Milestones na de wedstrijd tegen Harlem 22
Na onze wedstrijd tegen Harlem 22 mochten we alweer 5 opmerkelijke prestaties noteren.

FCC wist voor de 17de keer op een rij te scoren in een thuiswedstrijd. Dat is een evenaring van het record uit de periode september 2013 - november 2014. Binnen 2 weken, thuis tegen FC Borracho, kunnen we dat dus verbreken.

Jeroen scoorde zijn 25ste officiële goal. Dat brengt hem op de 18de plaats all-time.

En dan nog 2 jubilarissen voor hun aantal wedstrijden. De Cé speelde in zijn 100ste officiële wedstrijd voor FCC. Daarmee is hij 31ste all-time. De Fino tenslotte wordt dubbel gevierd. Hij startte in zijn 150ste officiële wedstrijd (19de) en hij speelde zijn 150ste competitiewedstrijd (22ste). Bij Fino is dit verschillende omdat er in zijn beginperiode ook nog bekerwedstrijden werden gespeeld!

Congratz allemaal!!
25/09/2022MvdM : FC Charly's - Harlem 22
Twee goals en een assist. Schitterend resultaat in een 3-2 overwinning en meestal altijd meer dan voldoende om Man van de Match te zijn. Jeroen moet deze week echter zijn meerdere erkennen in de persoon die dankzij een paar geweldige tussenkomsten ervoor zorgde dat die 3 doelpunten ook genoeg waren voor de winst.

Congratz Polle!!!

1. Polle - 38 (13)
2. Jeroen - 19 (12)
3. Mensur - 12 (7)
4. Sammeke - 9 (5)
5. Daf - 5 (3)
6. Fré - 4 (2)
7. Tom K - 4 (2)
8. Fino - 2 (1)
9. Kris - 2 (2)
10. Jens - 1 (1)
24/09/2022FC Charly's - Harlem 22 : 3 - 2
De wedstrijd tegen Harlem 22 kondigde zich aan als een moeilijke wedstrijd en dat werd het ook. Ook deze keer weer dus. Maar FCC wist de eerste 3-punter van het seizoen over de streep te trekken.

Omdat de wedstrijd wat vroeger startte dan voorzien, misten sommige supporters al 2 doelpunten! Harlem 22 kwam snel op voorsprong: een diepe bal in de 16. Daar kwam er een voorzet-schot dat onverwachts aan de tweede paal binnen viel. Een gelukske (later meer daar over), maar wel 0-1. FCC liet het niet aan zijn hart komen en schakelde meteen een versnelling hoger. En de 1-1 volgde dus al vrij snel. Tom Keysers met de assist op Jeroen die met zijn rechtse voet de 1-0 hard in korte hoek binnen trapte. En nu zijn rekening voor het seizoen 22-23 geopend is, wilde hij er ook nog wel een tweede bij. Polle met een snelle uitworp naar Daf. Daf speelt naar Fino en die duwt de bal diep en Jeroen gaat erachter. Hij wint het duel van zijn rechtstreekse verdediger en lobt de pal perfect over de keeper: 2-1. FCC lijkt de wedstrijd nu wel goed vast te hebben, maar zelf echt dreigen lukt niet meer in de eerste helft. Polle moet nog wel een keer goed tussenkomen, maar we rusten bij 2-1.

Ook in de tweede helft komen we snel tot scoren. Zo wat iedereen van FCC zal de bal geraakt hebben, maar het was uiteindelijk Jeroen die de bal tot bij Maarten bracht. Maarten met een subliem hakje achter het steunbeen voor de 3-1. Een collectief meesterwerkje. Wedstrijd gespeeld zou je denken, maar niets is minder waar. Want we kregen op beide helften nog wel wat mogelijkheden. Bij FCC noteren we voornamelijk missers en verkeerde keuzes waardoor we onze voorsprong niet nog ruimer kunnen maken. En dat zou zich bijna wreken (je weet wel, deksels en neuzen). Harlem scoort de 3-2, ook weer met klein gelukje, maar wel met goede en snelle aanval over links. Zo komt hun flank alleen voor de Polle. Zijn schot gaat op de paal, maar de bal belandt aan de tweede paal in de voeten van de spits, die maar binnen te leggen heeft. En die aanvallen blijven komen. En de kansen ook: Sammeke en Dompi met goede slidings. Maar het is toch voornamelijk de Polle die zich onderscheidt. Tot 2-3 keer toe komt hij schitterend uit en pareert hij de Harlemse kansen. Het is nog puffen en zweten, maar we halen de overwinning binnen!

Heel objectief bekeken (en zeker gezien de kansen in de tweede helft), had Harlem 22 zeker een gelijkspel verdiend. Met mijn FCC-bril op, zou ik zeggen: als we onze kansen beter afmaken, was het wss niet zo spannend geworden. Maar de 3 punten zijn binnen, da's het belangrijktste. Komend weekend mogen we WEER rusten, maar vanaf dan start onze eindrush in 2022. Momenteel nog steeds maar 1 keer verloren dit jaar, dus als we dat nog 10 matchen volhouden ! ;-)

Kern : Polle, Fré, Kris, Sammeke, Jens, Cé, Fino, Daf, Tom, Mensur & Jeroen.

Vervangingen:
'35 : Maarten voor Tom
'35 : Dompi voor Kris
'55 : Dzenan voor Jens

Bank: Sam
22/09/2022FC Charly's - Harlem 22 : Voorbeschouwing
Het is weer tijd voor onze voorbeschouwing op de wedstrijd van dit weekend. Onze tegenstander is dan Harlem 22 uit Oud-Turnhout. Na het ongenaakbare Sport 82, is dit de tegenstander waartegen we al het meeste speelden: 36 keer.

De laatste jaren loopt het meestal vrij vlotjes, de laatste nederlaag dateert ondertussen al van 9 jaar geleden. Toch zijn de mannen uit Oud-Turnhout nog steeds in het voordeel. Ze wonnen 16 duels, wij slechts 14.

Matchen tegen Harlem 22 zijn meestal vrij spectaculair: zo noteer ik 8-1 verlies, 2x 6-0 winst, 3-4 verlies en vorig seizoen nog 2-5 winst. De wedstrijd met het meeste doelpunten werd gespeeld op 4 oktober 2008. FCC won toen met 3-9. Kurt (x4), Koen VDS (2x), Wim Geudens (2x) en Dompi stonden toen aan het kanon! Ook nog op de feuille : Polle, Peter VDS, Benny Q, Tom S, Jim VS, Wouter VM, Nico VD en Dafke. Veertien jaar na datum zien we nog 6 actieve sjotters uit deze spectaculaire overwinning!

Op 24 september speelden we al 6 wedstrijden, de uitslagen netjes verdeeld: winst tegen Lokeren Sport en Nooit Verwacht; nederlagen tegen Central en MVJ. Tegen de Zandcrossers werd gelijk gespeeld. Voor de Beker werd er toen 3-3 gespeeld tegen de Mintjens. Ik kan eigenlijk nergens terug vinden of we toen doorgingen of niet :-p Als iemand me kan helpen ...

Dit weekend kunnen we ook 2 records evenaren. Momenteel speelden we 4 wedstrijden achter elkaar gelijk. DAt record staat dus op 5. We wisten ook al 16 wedstrijden op een rij THUIS te scoren. Dat record staat op 17! Het eerste hoef ik niet persé te breken. Drie punten zou leuker zijn. Het tweede moet erop en erover!

SOP!
14/09/2022Lidkaarten seizoen 2022 - 2023
Vanaf vandaag kan je ook weer een lidkaart aanschaffen voor het nieuwe seizoen. Met deze lidkaart mag je gratis naar alle wedstrijden komen kijken :-D

Tevens heb je toegang tot al onze activiteiten en dit tegen ledentarief.

Lidgeld voor dit seizoen bedraagt €10. Je kan dit betalen aan Natascha Geens of je mag het overschrijven op BE43 9531 3237 9101 en dit met vermelding "Lidkaart seizoen 2022 2023"
12/09/2022Sir Lancelot - FC Charly's 1 - 1
Vorig seizoen eindigden we de competitie tegen FC Beuckie en The Sir. Dit seizoen starten we de competitie met exact dezelfde twee wedstrijden. We wisten dus al op voorhand dat het niet eenvoudig zou worden. Beide ploegen eindigden net als ons in de top-5 en beide clubs ambiëren, net als wij natuurlijk, terug die top-5.

FCC kon weer rekenen op een grote groep, nl 16 spelers. The Sir kon dat ook letterlijk doen. Het aantal spelers boven de meter tachtig overstijgt die van ons met gemak. De wedstrijd kunnen we makkelijkheidshalve in 2 delen opkappen. Het werd een fysieke en goede wedstrijd van beide teams waarin The Sir in de eerste helft de grote kansen kreeg en waarin FCC in de tweede helft de beste kansen kreeg.

Zo noteerden we in de eerste helft een strak voorzetschot waar niemand van the Sir aan kon alsook een volley die op de tweede paal vloog en zo in de Polle zijn handen kwam. Er waren nog een paar goede diepe ballen, maar Polle en 1 keer Dompi (met donkergeel) zaten er goed bij. De Polle liet zich ook nog eens zien op een goed schot, maar hij was bij de pinken. Kon FCC daar dan niets tegenover zetten? Jawel, goed spel, goede vechtlust en één kansje voor Daf, maar zijn schot ging naast. Rusten bij 1-1.

Na de pauze kregen we een soortgelijk beeld, maar alleen waren de betere kansen nu dus voor FCC. Koen en Jeroen probeerden het op vrije trap, maar ze konden niet kadreren. Mensur mocht eens alleen op de keeper gaan, maar hij kon hem niet verschalken. In de rebound was de bal voor Tom die terug legde op Maarten. Zijn schot ging echter over. FCC kwam na zo'n 10 minuten spelen wel op 0-1. Jeroen zette zich vanop de middellijn door en hij gaf een goede voorzet op Mensur die netjes afwerkte. Het bleef gelijkopgaand gaan en eigenlijk zat alles achterin goed vast. The Sir geraakte er niet echt door en kon dus nooit dreigen. Toch werd het nog 1-1. Een hoekschop werd weggewerkt tot buiten de 16. Daar pikte iemand van the Sir de bal op, en zijn harde schot, ging door een bos van benen hard, langs de Polle, binnen. Kak! Er kwam nog een slotoffensiefje van The Sir, met inbreng van de grootste van allemaal, maar scoren werd er niet meer gedaan.

FCC speelde voor de 2 keer op een rij gelijk. Dat brengt niet zo veel punten op, maar de manier waarop doet wel verhopen op het beste! Zoals eerder al aangegeven zijn The Sir en Beuckie, twee ploegen voor de top-5, dus deze resultaten zijn gewoon heel goed. Komend weekend spelen we een oefenwedstrijd tegen Mengelmoes 2007. Dit om 13u30 op de pleinen van de Jantjes.

Kern : Polle, Dompi, Sam, Sammeke, Jens, Jeroen, Koen, Tom, Daf, Mensur & Maarten

Vervangingen:
'35 Kris voor Sam
'45 Fino voor Koen
'55 Kurt voor Maarten
'55 Nico VD voor Daf
'65 Dzenan voor Tom

Geel: Dompi
11/09/2022MvdM Sir Lancelot - FCC
De stemmen werden gelijkmatiger verdeeld dan vorige week! Deze week ging de strijd na de wedstrijd verder tussen de doelpuntenmaker Mensur en de assistengever Jeroen.

Het was die laatste die aan het langste eind trok en de begeerde trofee van "Man of the Match" binnen haalde. Mensur strandde op de tweede plaats, Sammeke op de derde!

Congratz !!

1. Jeroen - 17 (8)
2. Mensur - 11 (6)
3. Sammeke - 10 (5)
4. Dompi - 9 (5)
5. Polle - 8 (3)
6. Koen - 3 (1)
7. Kris - 1 (1)
8. Tom K - 1 (1)
10/09/2022Milestones na wedstrijd tegen The Sir
Na onze 5 wedstrijd tegen The Sir konden we 5 milestones vieren.

De 1-1 op The Sir was onze 150 puntendeling in competitieverband. Toch goed voor 150 punten.

Mensur scoorde de 0-1 en hij scoorde hiermee zijn 25ste doelpunt voor FC Charly's. Dat brengt hem op de 18de plek all-time!

Koen Van der Schoot was er nog eens een keertje bij. Dat was geleden van 8 mei 2010 ! Meer dan 12 jaar geleden dus. Dat is meteen ook het grootste gat ooit tussen 2 officiële wedstrijden. Het vorige "record" stond op naam van Kurt Martens. Dat stond toen op 3059 dagen. (Nu dus op 4508 dagen)

Dat we er niet jonger op worden, bewees de feuille. De 16 spelers samen waren gemiddeld 36.098 jaar oud. Dat is de oudste feuille ooit. Op aflopende leeftijd speelden mee : 40+ Kurt, Dompi, Polle, Sam, Nico VD. 35+ Daf, Kris, Koen. 30+ Tom, Fino, Maarten, Sammeke, Mensur, Jeroen. En de jonkies : Jens (28) en Dzenan (25).

Dien tweede oudste van den hoop, Dompi, speelde tevens zijn 20.000ste minuut voor FCC. Dat brengt hem op de 3de plaats in de algemene stand. (Na Kurt en Polle).
08/09/2022Sir Lancelot - FC Charly's : Vooruitblik
De wekelijkse kleine statistische voorbeschouwing!

Komend weekend trekken we naar de Kolonie in Merksplas om daar de mannen van The Sir te bekampen. Het vorige seizoen eindigde ook ginder en dat met een 1-1 gelijkspel. Ik herinner me wel nog een leuke fietstocht onder een lekker warm zonnetje.

Maar The Sir ligt ons niet. Van de 10 onderlinge duels verloren we er 6, speelden we 2 keer gelijk en wonnen we er slechts 2. De laatste overwinning dateert van zo'n 4 jaar geleden. Dankzij doelpunten van Maarten (x2), Daf en Haris werd er toen met 4-0 gewonnen. Zorgden mee voor deze 3-punter: Polle, Dompi, Tom, Hans DC, Sammeke, Fre, Wannes, Kevin, Ali en de Nick!

Vier jaar is lang genoeg, dus daar mag er nog eens eentje bij. En misschien lukt dat wel op 10 september. Want van de 4 wedstrijden die we op die reeds speelden, wonnen we er 3. 0-1 op Nooit Verwacht in 1994, 2-3 op de Rowil in 2005 en 1-0 tegen FC Atlas in 2016. De enige nederlaag was in 2011: 0-2 tegen Sport 82.

Vreemde statistiek in deze statistiek. We gaan 28 jaar terug in de tijd en meestal zijn er dan altijd meerdere ploegen die al lang gestopt zijn. Maar deze 4 ploegen spelen nog steeds: Rowil in eerste, Nooit Verwacht in derde en natuurlijk Sport 82 en Atlas in tweede. Vreemd vreemd vreemd!

Nog ne laatste om af te sluiten! En een heel belangrijke. In 2022 werd er op verplaatsing nog NIET verloren! (Ook thuis nog maar 1 keer hoor). Het zou mooi zijn om dat nog 4 maanden vol te houden!

SOP !
05/09/2022MvdM FCC - FC Beuckie
Er werd dit weekend ook voor de eerste keer gestemd voor de Man van de Match. Overduidelijke winnaar werd Fré! Dafke was ook afgetekend tweede.

Op de derde plaats kregen we 4 spelers met 5 punten. Cé en Sammeke behaalden ieders 1 3-punter en zij strandden dus beide op plaats 3!

Congratz!!

1. Fré - 27 (10)
2. Daf - 12 (6)
3. Cé - 5 (2)
4. Sammeke - 5 (2)
5. Polle - 5 (3)
6. Dompi - 5 (4)
7. Jeroen - 4 (3)
8. Sam - 2 (2)
9. Maarten - 1 (1)
04/09/2022FC Charly's - FC Beuckie 2 - 2
De eerste wedstrijd van het seizoen, de derby tegen FC Beuckie, eindigde op een billijk 2-2 gelijkspel.

FCC kwam al vrij snel in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Jeroen werd door Maarten op rechts diep gestuurd. Jeroen zette zich door tot in de backlijn en gaf daar een assist naar Dafke. Daf pakte goed aan, kneep naar binnen en scoorde vervolgens in de korte hoek: 1-0. FCC kreeg nog een paar grote kansen via Jeroen & Maarten, maar we kwamen niet tot scoren. Op een beetje een knullige manier werd het nog voor rust 1-1. Beuckie recupereerde de bal op de achterlijn en ze konnen vandaar de bal voorbrengen. Via een carambolle langs de Polle en de lat en nog wat spelers, belandde de bal voor de voeten van een Beuckinees die de 1-1 binnentikte.

Ook in de tweede helft kreeg FCC een paar grote kansen, maar ook nu kwamen onze spitsen niet tot scoren. Beuckie bleef ook aandringen en ook zij kregen een paar goede kansen. Gelukkig stond de paal en de Polle in de weg. Halfweg werd het 1-2. Na een inworp kwam de bal op de rechterkant bij een middenvelder van Beuckie. Zijn voorzet was perfect gemeten en viel net over Sammeke op het hoofd van de Beuckse spits. Die kopte beheerst in het hoekje binnen. FCC ging nu nog nadrukkelijker op zoek naar goals, maar scoren lukte niet goed. Op de counter kreeg ook Beuckie nog kansen, maar ook zij slaagden er niet in om de wedstrijd dood te maken. De wedstrijd werd ook wat bitsiger (alhoewel het eigenlijk best een faire wedstrijd was), wat nog resulteerde in een paar gele kaarten, alsook een dubbele gele (rood dus) voor Cé. Helemaal op het einde was er toch grote opluchting, want eindelijk kwam de gelijkmaker op het bord. Een inworp van Tom naar Jeroen. Voorzet richting Maarten die in één tijd, in de draai binnentrapte. 2-2. Dit was ook de einduitslag.

Geen goed, geen slecht begin van de competitie. FCC toonde wilskracht en creëerde ook genoeg kansen. Spijtig genoeg gingen ze er nog niet in. Maar dit is wel iets positiefs dat we meepakken naar de volgende wedstrijden, te beginnen met een moeilijke verplaatsing naar Merksplas. Volgende week treffen we daar, om 13u30, the Sir United.

Kern : Polle, Sam, Sammeke, Jens, Fré, Dompi, Cé, Daf, Mensur, Jeroen en Maarten.

Vervangingen:
'35 Esteban voor Mensur
'35 Tom voor Daf
'55 Dzenan voor Jens
'55 Nico VD voor Sammeke

Geel: Cé (x2), Fré en Dzenan
01/09/2022FC Charly's - FC Beuckie : Vooruitblik
Komende zaterdag spelen we onze eerste wedstrijd van het seizoen 2022 - 2023. Het wordt meteen een derby. Tegenstander is namelijk FC Beuckie uit Westmalle.

De onderlinge balans is in evenwicht. Twee keer werd er gewonnen, twee keer verloren en één keertje gelijk. Het moet wel gezegd, de laatste nederlaag dateert al wel van 3 jaar geleden! Daarna werd 3 keer niet meer verloren.

Indien we de nul houden, zal het de 150ste wedstrijd zijn waarin dit lukt in competitieverband. Als we zelf niet scoren is het trouwens ook de 150ste!

Zijn er nog reekskes lopende?? Ja zenne. Er werd al 8 keer op een rijd niet verloren. Da's nog 5 wedstrijden verwijderd van het absolute record. Dat ligt dus op 13 en werd behaald in de periode 1994-1995. Iets korter bij, is het aantal thuiswedstrijden waarin we scoorden. Dat lukte ondertussen 15 keer op een rij. Daar staat het record op 17, gevestigd in de periode 2013-2014. Tenslotte kan ook Jeroen zijn persoonlijke reeks verderzetten. Hij scoorde ondertussen in 8 opéénvolgende wedstrijden. Worden het er 9???

Het wordt ook onze 6de wedstrijd op 3 september. In het gezegende jaar 1988 werd er met 9-2 gewonnen van Sport 82. Topschutter in deze wedstrijd was Luc Scheynen met 3 doelpunten. ERwin Scheynen en Peter 'Gatti' Grootjans scoorden ieders 2 keer. De laatste 2 doelpunten werden gescoord door Dirk Christiaensen en Toon Wouters! Wie kregen de supporters toen nog te zien: Guy Mariën, Jakke Bogaerts, Marc Lenders, Patrick Holemans, Dirk Vervecken, Johan Bastiaensen, Fred Van Loon en Pat Van Oosterwijck. De goede ouden tijd!

Ook 17 jaar later was er een overwinning tegen Sport 82. Deze keer iets bescheidener : 2-1. Daarna was er nog 1-3 winst op de Zandcrossers (2011) en volgden 2 nederlagen. 1-4 tegen de Veteranen van Vlimmeren in 2014 en 2-4 tegen Den Booze in 2016.
31/08/2022Wedstrijden tegen FC Unlimited
Op 26 november organiseert FC Unlimited zijn jaarlijkse jenever bar. We zullen die dag dan ook in Wechel spelen ipv thuis. De laatste wedstrijd van het seizoen spelen we dan thuis tegen FC Unlimited. De kalender is reeds aangepast.
31/08/2022Oefenwedstrijd tegen Mengelmoes 2007
Op zaterdag 17 september wordt er een extra oefenwedstrijd gespeeld. Tegenstander is dan, voor de eerste keer, Mengelmoes 2007 uit turnhout. Wedstrijd start om 13u30 en ze wordt gespeeld op het terrein van de Jantjes in Turnhout.
31/08/2022Mussenakker stopt
Mussenakker heeft zich voor dit seizoen uitgeschreven uit de competitie. Hierdoor zullen we 2 extra zaterdagen vrij zijn! Aangepaste kalender staat op de website!