Kakelkrant


06/06/2023FC Charly's zoekt spelers
Je bent jong en je wilt wat?? (jong = relatief)
Je amuseert je graag op en naast het voetbalveld?
Trainen op dins- en donderdag vind je maar niks, maar sjotten op zaterdag alles?
Niet alleen voetbal, maar ook een BBQ'ke, een festivalleke, een Sportpaleiske, ... vind je super?

Awel, twijfel niet langer! FC Charly's zoekt nog sjotters voor het komende voetbalseizoen! Dit allemaal in een plezante en familiale clubsfeer!

Stuur ons een PM of stuur een mail naar info@fccharlys.be!
19/05/2023MvdM : FC Charly's - The Sir
Hij is de maker van het laatste doelpunt van dit seizoen en hij kreeg van jullie het meeste punten. Mensur is hiermee onze laatste Man van de Match van dit seizoen!

1. Mensur - 18 (6)
2. Daf - 9 (5)
3. Jens - 8 (4)
4. Dompi - 7 (4)
5. Polle - 5 (3)
6. Kevin - 3 (2)
7. Tom K - 3 (2)
8. Dzenan - 2 (1)
9. Jeroen - 2 (1)
10. Sammeke - 2 (1)
11. Lino - 1 (1)
12/05/2023FC Charly's - The Sir : 1 - 3
En zo is het 12 mei en spelen we onze laatste wedstrijd van de competitie. Wel slechts onze 19de wedstrijd op 8.5 maand. Hopelijk worden de reeksen volgend seizoen terug wat groter, en mag er wat minder uitgesteld worden.

Voor deze laatste wedstrijd van het seizoen starten we nog eens met de oude garde. Niet volledig omdat we daar eens goesting in hebben, maar wel omdat er toch weer wat afwezigen waren. Met Dompi, Polle, Kris, Nico en Sam stonden er 5 40-plussers op. Jens was de enige onder de 30 die startte. Hiermee zetten we dit seizoen nog maar eens een record: een startelftal met een gemiddelde leeftijd van 37.5 jaar. Jeugd, jeugd, jeugd ... die hebben we dringend nodig! Alvast eentje speelde vandaag mee: de Lino

Sjotten tegen The Sir om het seizoen af te sluiten. Dat deden we vorig seizoen ook al. Toen werd er in Merksplas gelijk gespeeld. Dat lukte vandaag niet. Zeker in de eerste helft stonden we niet zo goed en kreeg The Sir veel ruimte. Maar echt dreigen deden ze eigenlijk niet. In de tweede helft kregen ze veel meer kansen, maar toen stond de Polle - alweer - meermaals op de goede plek. De score had dus veel hoger kunnen oplopen dan de 1-3 eindstand. Yep, we scoorden ook één keertje, de 1-2. Een ingooi van Jens komt bij Jeroen, die de bal naar Mensur speelt. In het geharrewar kan Mensur naar de tweede paal trappen. Dompi hoeft er niet meer aan te komen, de bal bolde over de lijn.

FCC speelde een heel gemiddeld seizoen. Vijf ploegen waren beter, vijf ploegen niet. Dat levert dus een een 6de plaats op. We wonnen en verloren 8 keer. We speelden 4 keer gelijk. En met 50 doelpunten gescoord (40de meeste) en 48 tegen (4de meeste), halen we een doelpuntensaldo van +2. Meer statistieken volgen later nog wel!

Fanion-elftal : Polle, Dompi, Sam, Sammeke, Jens, Kris, Kevin, Nico VD, Tom, Mensur en Daf

Vervangingen:
'35 Dzenan voor Tom
'35 Lino voor Nico VD
'35 Jeroen voor Kris

Doelpunten:
0-1 : vrije trap naar tweede paal, korte hoek binnen
RUST
0-2 : offside? alleen op de Polle, opzij en binnen
1-2 : Mensur (Jeroen)
1-3 : offside? alleen op de Polle, opzij en binnen
08/05/2023MvdM : FC Charly's - KFC Horemans Beerse
Een zuivere hattrick in de eerste 20 minuten, een terechte verkiezing tot Man van de Match! (Zo goed als van elke stemmer de 3 punten gekregen !)

Congratz Jeroen !!

1. Jeroen - 33 (12)
2. Sam - 11 (5)
3. Cé - 8 (6)
4. Dompi - 7 (4)
5. Daf - 6 (3)
6. Polle - 4 (3)
7. Kevin - 2 (2)
8. Lau - 1 (1)
08/05/2023FC Charly's - KFC Horemans Beerse : 5 - 2
En zo zijn we mei, negen maanden na de start van de competitie. En we spelen vandaag wedstrijd numero 18. Dat zijn er gemiddeld 2 per maand. Dan weet je dat er dikwijls (te) veel tijd tussen de matchen zit. Het was alweer geleden van 15/04, 3 weken dus ... Voordeel is wel dat het al lekker warm is en dat we mochten spelen op het B-Terrein, waarvoor nogmaals een dikke merci!

FCC en de Horemannen hadden niet veel meer te winnen of te verliezen. Het gaat allemaal nog over plaatsen 5 tot 8 in het algemene klassement. Maar sjotten doe je altijd om te winnen en winnen hebben we ook gedaan: 5-2.

KVC Oostmalle Sport wist zich voor weekend te verzekeren van het behoud in derde provinciale en daarom kon Jeroen zich nog eens bij ons komen uitleven. Scoren lukte hem nog niet voor het eerste team van Oostmalle; bij de Charly's had hij maar 20 minuten nodig om een zuivere hattrick te scoren. Eerst was er een actie van Dafke die afspeelde op Mensur. Zijn schot werd gepareerd door de keeper, maar Jeroen was er als de kippen bij om af te werken. Ook de 2-0 kwam er op assist van Mensur. Hij stuurde Jeroen in het straatje, die schuin voor doel, hard binnen knalde. Het beste hield hij tot het laatst! Een afvallende bal van de verdediging werd opgepikt door Jeroen, rustige controle en dan hard (vanop zo'n 25m) over de keeper binnen. Kaboemba!! FCC had de wedstrijd onder controle, kwam nooit in de problemen, maar moest net voor de rust nog een goaltje incasseren. Eentje van onszelf dan nog. Cé speelde terug op Polle die al vrije verdediger aan het zoeken was. Spijtig genoeg verloor hij even het zicht over de bal en ging de bal zo - tergend langzaam - over de doellijn : 3-1.

Na de pauze kregen de Horemannen al vrij snel de kans op de 3-2, maar Polle redde schitterend. De volgende actie van FCC was wel meteen raak. De ingevallen Laurens speelde in op Jeroen die dan weer kaatste op Mensur. Jeroen trok het spel naar zich toe op rechts, maar Lau was prima naar links gelopen. Mensur had dit gezien en hij zette zo Lau alleen op weg naar doel. Lau trapte de 4-1 binnen en hij werd zo de eerste speler van de 21ste eeuw die een officieel doelpunt wist te scoren voor FCC. De Horemannen bleven wel aanvallen en maakten het nu ook weer iets spannender. Jeroen met een zeldzaam balverlies dat opgepikt werd door een middenvelder. Ook bij hem was de stuit perfect en hij trapte hard, ook van zo'n 25 meter, voorbij de Polle : 4-2. FCC panikeerde niet en bleef de bal goed rond spelen. Af en toe was er balverlies, maar als je niet probeert ... Een tweetal keer werd het echt gevaarlijk, maar de Polle had weer prima reddingen in zijn mouw zitten. Ook FCC kreeg die kansen, maar het was een klasseflits van Dafke die de 5-2 eindscore op het bord zette. Daf werd diep gestuurd door Cé. Vanop zijn flank dribbelde hij zich naar binnen, deed een Zidanneke om vervolgens de bal in de korte hoek binnen te trappen! Sublieme actie!

FCC pakt een verdiende overwinning in een plezante match in goed weer en met een top tegenstander. Er volgt nog één wedstrijd, komende vrijdag om 19u30 tegen The Sir! SOP

Fanion-elftal : Polle, Sam, Dompi, Jens, Sammeke, Cé, Kevin, Fré, Daf, Mensur & Jeroen

Vervangingen
'35 Dzenan voor Jens
'35 Lau voor Fré
'50 Tom voor Mensur

Doelpunten
1-0 Jeroen (Mensur)
2-0 Jeroen (Mensur)
3-0 Jeroen
3-1 Cé (own-goal)
RUST
4-1 Lau (Mensur)
4-2
5-2 Daf
16/04/2023Harlem 22 - FC Charly's : 0 - 1
Zon, lekker weertje en voetballen op het A-terrein van KSV Oud-Turnhout. Dat beloofde veel goeds. Maar de wind en een slecht hobbelig veld (ok, dat van ons is niet veel beter), zorgden toch voor het nodide gefrons en gevloek.

Vloeken werd er ook gedaan in de dagen voor de wedstrijd. Veel afbellers, dus wij op zoek naar de spelers op de onderste regionen van onze spelerlijst. Mede door een forfait voor de veteranen, konden we uiteindelijk zelfs nog 14 man op het scheidsrechterblad zetten.

De eerste helft mochten wij wind af spelen en FCC speelde ook één van zijn betere helften van de afgelopen weken. Maar Harlem liet zich niet onbetuigd en de eerste echte grote kansen waren voor hun. Een schot op de paal waarbij de bal daarna tergend traag de ganse doelmond passeerde. GElukkig was er niemand gevold om simpel binnen te tikken. Even later kregen ze, na handspel van Sammeke, een zeer grote kans om op voorsprong te komen via een penalty. De bal ging niet alleen over de Polle, maar ook over het doel, het net, de kantine en misschien zelfs nog de sporthal. Teken voor FCC om nog wat meer druk te gaan zetten. FCC kwam daarna ook snel op 0-1. Recuperatie van Sam Meerts. Bal via Kevin en Tom naar Dafke die hard voorzet. Fre staat goed opgesteld en trap hard binnen aan de eerste paal : 0-1. Er waren ook nog mogelijkheden voor Kurt en Daf, maar zonder succes.

De tweede helft was - voor FCC - van mindere kwaliteit. Harlem stond beter opgesteld en ook door de wind, konden we niet meer zo goed uitvoetballen. We kregen dus te veel hoge ballen, en kwamen niet meer aan voetballen toe. Harlem kon dus meer drukken, maar heel gevaarlijk werd het allemaal niet. Beide ploegen kregen nog 1 grote kans, maar beide doelmannen haalden hun beste move van de namiddag boven om de bal uit het doel te houden. Spijtig voor Jens, die jaar op jaar had kunnen scoren in en tegen Harlem. Maar de score verandere dus niet meer: 0-1.

Een zuinige overwinning, maar wel een belangrijke. Dankzij deze overwinning, is FC Charly's officieel uit de degradatiezorgen. Maar de kans is reëel dat ook Harlem, en mss zelfs Atlas, in tweede zal blijven. We wachten in spanning het zomermercato af voor de nieuwe reeksindelingen.

Fanion: Polle, Sam, Dompi, Sammeke, Jens, Cé, Kevin, Tom, Daf, Fré en Kurt

Vervangingen:
'35 Mensur voor Tom
'45 Kim voor Sam
'45 Dzenan voor Kurt

Doelpunten:
0-1 : Fré (Daf)
15/04/2023MvdM : Harlem 22 - FC Charly's
Fré speelde een plaatske hoger als anders. Hij scoorde de winning goal, werkte hard en werd daardoor ook uitgeroepen tot "Man van de Match". Congratz!!

1. Fré - 23 (8)
2. Cé - 13 (6)
3. Kevin - 8 (5)
4. Tom K - 4 (2)
5. Polle - 4 (2)
6. Dompi - 3 (2)
7. Daf - 2 (2)
8. Jens - 2 (2)
9. Sam - 1 (1)
13/04/2023Harlem 22 - FC Charly's : Voorbeschouwing
Komende zaterdag trekken we naar Oud-Turnhout voor onze wedstrijd tegen Harlem 22. Het zal zeker geen hapje worden, want Harlem 22 is in form. Van hun laatste 7 wedstrijden verloren ze er slechts eentje en ze wonnen onder meer van Sport 82 en FC Beuckie.

De wedstrijd tegen Harlem 22 wordt ons 38ste onderlinge duel! Na Sport 82 is dat ons meest gespeelde duel. Van de vorige 37 wedstrijden wonnen we er 15, verloren we er 16 en speelden we 6 keer gelijk. Het doelsaldo is wel in ons voordeel : +12. Dit hebben we o.m. te danken aan Kurt Marynissen die met 12 doelpunten topschutter tegen Harlem 22 is.

Tegen Harlem hebben we ook een paar langlopende reeksen lopen. Zo is het al van 2014 geleden dat we nog eens verloren en sinds 2011 werd er ook telkens gescoord door FCC. Op verplaatsing kunnen we wel niet de 0 houden. Al sinds 1995, en dat 19 wedstrijden lang, wist Harlem 22 steeds te scoren.

Ons laatste onderling duel werd gewonnen. De laatste nederlaag dateert van 12/10/2013. Het werd toen 1-2 in Oostmalle. Mooie voetballers op het wedstrijdblad toen: Polle, Jim, Bart C, Kris VDS, Sven Huyghe, Nico VD, Sam, Nils, Tom K, Sammeke, Glenn Vervoort, Fino & Jeffry. Ken scoorde.

Het wordt onze eerste officiële wedstrijd ooit op 15 april. Wel werd er in 1995 al eens gevoetbald op een tornooi. We verloren met 2-0 van de B-Reserven van St-Jozef en we wonnen met 4-0 van Verboven!

SOP
27/03/2023FC Charly's - FC Unlimited : 0 - 3
Ofte eigenlijk FCU - FCC. Door het slechte weer mochten we van Oostmalle Sport niet spelen op ons terrein. Maar gelukkig kon Unlimited het wel regelen dat we in Wechel speelden. Merci daarvoor.

Redelijk wat afwezigen bij FCC, maar door de afgelasting van de veteranen en de oproeping van Tim VT, waren we toch nog met 15.

De wedstrijd van vandaag was er vooral één van efficiëntie. FCU was jeugdiger en snediger, maar echt beter dan FCC, dat vonden we dan weer niet. Maar voetbal gaat niet over leeftijd, aantal slidings of snelheid aan de bal, voetbal gaat over doelpunten maken. En dat deed FCU beter dan FCC.

FCC kreeg zeker de kansen en ipv 0-1 aan de rust, had het mss toch 2-1 of zo moeten/kunnen staan. Mensur deed een Lukakuuke, Fré zijn vrije trap werd nog net geplukt, een afstandsschot werd net over getikt. FCU kreeg ook wel zijn kansjes, maar het was met een geluk dat ze 1-0 voorkwamen. De Polle kon een schot nog pareren, maar de bal viel aan de tweede paal. Ineens binnen of nog aangeraakt, dat laat ik in het midden, maar hij zat wel.

Het begin van de tweede helft was voor FCU. Ze scoorden al vrij snel de 2-0. Na de inbreng van Kurt ging FCC nog aanvallender spelen, maar het was weer FCU die scoorde: 3-0 na een mooie voorzet en dito kopbal. Verder zou FCU op de counter nog kansen krijgen, maar het was vnl FCC dat nog 2 goede mogelijkheden had. Fré miste echter vanop de stip. Het schot van Maarten, na mooi wegdraaien, werd nog net uit de korte hoek gerantseld door de keeper.

Toch een beetje een zure nederlaag. FCU was te pakken, maar ze waren dus efficiënter en basis daarvan is het dan ook een verdiende overwinning. FCC krijgt nu weer 2 weken om te bekomen. Daarna vatten we de laatste 4 wedstrijden van het seizoen aan.

Fanion-elftal : Polle, Sam, Maarten, Jens, Sammeke, Fré, Cé, Nico VDP, Daf, Tom en Mensur

Vervangingen
'35 Dzenan voor Jens
'45 Kurt voor Daf
'50 Tim voor Tom

Bank : Nico VD

Geel : Maarten
26/03/2023MvdM : FC Charly's - FC Unlimited
Maarten en de Polle wisselen elkaar de laatste 5 weken af. Na 2 keer de Polle, is het deze keer weer aan Maarten. Het is al zijn 3de overwinning! Congratz !

1. Maarten - 10 (4)
2. Kurt - 5 (2)
3. Plaske - 4 (2)
4. Polle - 4 (2)
5. Cé - 3 (1)
6. Dzenan - 3 (2)
7. Tom K - 3 (2)
8. Sammeke - 2 (1)
9. Jens - 1 (1)
10. Tim - 1 (1)
24/03/2023FC Charly's - FC Unlimited : Voorbeschouwing
De lente is begonnen! Wat een contrast met onze wedstrijd in Wechel. Toen dronken we jenever in de koude om het einde van het jaar te vieren!

Toen hadden we wel reden tot vieren. We wonnen (lichtjes overdreven) met 2-9. Eén van onze grootste overwinningen ooit, zeker op verplaatsing. Jeroen Verboven scoorde toen 6 maal. Spijtig genoeg zal hij dat deze keer niet overdoen. voor zij dit het nog niet wisten: Jeroen heeft aanbod van Oostmalle Sport aangenomen en hij zal op korte termijn bij de Eerste ploeg aantreden.

Over die transfersom moeten we het wel nog eens hebben.

Wedstrijden tegen Unlimited zullen sowieso steeds moeilijk blijven. Van de 7 onderlinge duels wonnen we er slechts 3. Unlimited kampeert ook boven ons in het klassement. Ze hebben 2 punten en een match meer. Maar als ze winnen, dan zijn ze wel weg. Als wij kunnen winnen, dan mogen we nog steeds top-5 ambiëren!

25 maart ligt ons wel niet zo goed. We mochten al 4 keer proberen, slechts 1x werd er gewonnen. Dat was in 1995, een 0-4 op Zancrossers B. Guy Mariën (2), Koen Van Eyndhoven en Erwin Scheynen wisten toen te scoren. Verder op de feuille : Jan Bogaerts, Mark Ivens, Patrick Verschueren, Toon Wouters, Peter Grootjans, Thierry Brosens, Hendrik Van Besouw, Guy Van Deun, Werner Verschoren, Guy Versmissen & Kurt Martens!

SOP
23/03/2023Kalender einde seizoen : UPDATE
Er zijn nog een paar zaken aangepast aan de kalender. Hieronder een overzicht.

25/03 15u00 : FCC - FC Unlimited
15/04 13u30 : Harlem 22 - FCC
22/04 13u30 : FC Atlas - FCC
29/04 15u00 : FCC - KFC Horemans Beerse

Nog in te plannen : FCC - The Sir
22/03/2023MvdM : FC Charly's - FC Bolk
FCC leed een nipte 2-1 nederlaag tegen FC Bolk. Deze nederlaag had veel groter kunnen zijn, waren er niet een paar geweldige saves van de Polle! Dit is ook zichtbaar in de MotM uitreiking. Congratz Polle. B2B awards!

1. Polle - 25 (9)
2. Fré - 8 (4)
3. Maarten - 7 (4)
4. Sammeke - 7 (4)
5. Jens - 6 (3)
6. Jeroen - 5 (2)
7. Dompi - 3 (2)
8. Cé - 2 (2)
9. Daf - 1 (1)
10. Mensur - 1 (1)
11. Plaske - 1 (1)
19/03/2023FC Charly's - FC Bolk : 1 - 2
Afgelopen zaterdag speelden we wedstrijd tegen FC Bolk. Het was een rechstreeks duel voor een plek bij de top-5. De heenwedstrijd werd met 2-1 verloren en dat was spijtig genoeg ook het resultaat in de terugwedstrijd.

FC Bolk creëerde - zeker in de eerste helft - tal van open kansen, maar ze wisten er geen enkele van om te zetten. De Polle had een paar schitterende saves in huis, de andere werden onbegrijpelijk naast of over gewerkt. Na 20 minuten werd het toch 0-1. Een schot week af op de hiel van Dompi en de bal verdween in het kleinste gaatje tussen de Polle en de eerste paal. FCC kon hier niet zoveel tegenover zetten. Schoten voorlangs van Jeroen & Dompi en gehutsekluts tegen de deklat van Fré.

Na de pauze kwam FCC al vrij snel langszij. En net als de 0-1 was dit ook een echte lucky goal. Mensur werd goed diepgestuurd op de rechterflank. Zijn voorzet werd ook aangeraakt en de bal verdween met de perfecte curve over de keeper in doel. De wedstrijd was nu meer in evenwicht, maar FC Bolk bleef wel de betere ploeg. Een dikke 5 minuten voor affluiten scoorden ze - na een mooie combinatie - de 1-2. FCC zette daarna nog alles op alles, maar echt gevaarlijk werd het niet meer.

FC Bolk wint verdiend. FCC kon er te weinig tegenover zetten. Momenteel loopt het allemaal een beetje stroever, maar dan moeten we maar een tandje bijsteken. Te beginnen, volgend weekend thuis tegen FC Unlimited.

Kern: Polle, Maarten, Jens, Dompi, Sammeke, Daf, Cé, Fré, Kevin, Jeroen en Mensur

Vervangingen
'25 - Sam voor Dompi
'35 - Nico VDP voor Kevin
'45 - Tom voor Daf
'55 - Dzenan voor Sammeke

Doelpunten
'20 0-1 : X
'40 1-1 : own-goal (Mensur)
'65 1-2 : X
09/03/2023FC Atlas - FC Charly's : Voorbeschouwing
Komende zaterdag spelen we al onze voorlaatste uitwedstrijd van dit seizoen. Enkel op 15 april mogen we de bus nog eens op, dan trekken we naar Harlem 22.

Met 2 overwinningen, 3 gelijke spelen en 3 nederlagen op verplaatsing, is onze statistiek nog net negatief. We hebben nog 2 wedstrijden, en dus 2 overwinningen, om het net positief te maken. Qua doelsaldo (+2) zitten we al wel goed, dus kan alleen nog maar beter worden.

Maar het zal zeker geen hapje worden. In de heenwedstrijd wonnen we nipt met 4-3. Maarten met de winningsgoal en een afgekeurde gelijkmaker in de slotseconden. En FC Atlas is ook in form. Ze pakten 4 op 6 tegen FC Beuckie en The Sir.

We spelen zaterdag ons 13de onderlinge duel. All-time topschutter is Jeroen met 5 doelpunten.

Van de vorige 12 wedstrijden wonnen we er 6 en verloren we er dus ook 6. Op een gegeven moment was het 6-2 voor Atlas, maar dankzij een 4 op 4 in de laatste wedstrijden kwamen we langszij!

Afsluiten met een positieve noot. Van de 4 wedstrijden die we al speelden op 11 maart, hebben we er geentje verloren. Zelfs maar 2 doelpunten tegen.

0-2 op Sport 82 in 1995
2-2 thuis tegen Nooit Verwacht in 2000
2-0 winst tegen Den Bond in 2006
0-1 op ISC in 2017