Kakelkrant


23/01/2023Weetje van de Maandagochtend
Na de afgelasting van dit weekend en het vrije weekend volgende week, zijn we bezig aan één van onze langste winterbreaks ooit!

We hebben wel nog 3 extra weken nodig om het seizoen 2011 - 2012 te evenaren. Laat ons hopen dat het zover niet komt ...

1. Seizoen 2011 - 2012 : 77 dagen
2. Seizoen 2022 -2023 : 56 dagen
2. Seizoen 2010 - 2011 : 56 dagen
2. Seizoen 1989 - 1990 : 56 dagen
5. Seizoen 2015 - 2016 : 49 dagen
15/12/2022Sir Lancelot - FC Charly's : Voorbeschouwing
Hier zijn we weer met een - korte - voorbeschouwing voor onze laatste wedstrijd van 2022!

We spelen zaterdag tegen Sir Lancelot, toch een beetje een zwart beest. Het wordt ons 12de onderlinge duel. De vorige 2 wedstrijden eindigden telkens op 1-1.

We wonnen slechts 2 keer tegen The Sir, de 2 wedstrijden die we in 2018 tegen hun speelden. Voor de zomer werd er in Merksplas met 0-1 gewonnen; in september werd het zelfs 0-4. Maarten scoorde 2 keer, Daf en Haris één keer. Van de huidige kern waren toen ook aanwezig: Polle, Dompi, Tom, Sammeke, Fré en Kevin. Verder noteerde Natascha ook de namen van Hans DC, Wannes, Ali en Nick Kennis.

Ondanks Maarten zijn 2 doelpunten in deze wedstrijd, is hij niet de topschutter tegen The Sir. Die eer is weggelegd voor Dafke, met 3 doelpunten.

Het wordt slechts ons 4de wedstrijd op 17 december. Het zijn wel allemaal thuiswedstrijden. In 2016 gingen we met 2-5 onderuit tegen de Mintjens, maar zowel in 2005 (4-3 tegen DWS) als in 1994 (4-1 tegen Nooit Verwacht) werd er gewonnen.

Het wordt zaterdag een mooie, maar koude dag. Kleed jullie dus warm aan en kom nog een keertje supporteren voor jullie cluppie!
12/12/2022MvdM : FC Beuckie - FC Charly's
Iemand om in de gaten te houden, want vanaf 2023 zal/moet/kan hij nog veel meer van deze trofeeën winnen ! ;-)

1. Este - 18 (6)
2. Sammeke - 11 (6)
3. Cé - 10 (4)
4. Plaske - 10 (5)
5. Fré - 4 (3)
6. Dzenan - 3 (2)
7. Jens - 3 (2)
8. Tom K - 3 (2)
9. Jeroen - 2 (1)
10. Daf - 2 (2)
11/12/2022Q(F)CC - Einde seizoen
Laat ons het dit weekend eens NIET met voetbal beginnen. Maar wel met onze quizploeg. Zoals jullie weten organiseerden we deze herfst onze 33ste Algemene Quiz. Toen we 33 jaar (+1 wegens Corona) geleden startten met onze quiz, begonnen de Charly's ook de quizzen te frequenteren van de ploegen die ook bij ons kwamen quizzen. Doorheen de jaren is hieruit een echte quizploeg onstaan, die zeker de laatste jaren ook goede tot zeer goede resultaten wist neer te zetten.

Afgelopen vrijdag was het onze laatste quiz van het jaar. Het werd een spannende strijd waarbij FC Charly's en Alles Kan Beter op het einde van de avond 221 punten (op 235) wisten te scoren. Spijtig genoeg was ons antwoord op de schiftingsvraag niet goed genoeg, waardoor Alles Kan Beter de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen en wij dus tevreden moesten zijn met zilver.

En zo werd 2022 weer een grand cru jaar. Ons beste ooit zelfs! In 2022 wisten we maar liefst 7 keer de hoofdvogel af te schieten, werden we ook 2 keer tweede en 3 keer derde. Het WK zullen we nooit winnen, maar in de grote omgeving zijn we toch een te duchten tegenstander voor menig quizploeg!

Nog even een shout out naar alle quizzers die dit jaar mee voor geweldige resultaten hebben gezorgd. Dit zowel naar de vaste kern, als alle invallers en uit-de-nood helpers. Toch een Quizploeg van 21 spelers!! Hoffie (25), Dompi (25), Rob (19), Luc (17), Ben (13), Koen (13), Lex (12), An W (6), Jens (5 #rookie #joker #3xgoud #1xzilver), Toon (4), Pejke (3), Miel (2), Kurt (2), Guy & Inge, Bruno, Dana, Marc & Maxim, Hanne en Annelies!

Over het algemeen spelen we algemene quizzen, maar we deden dit jaar ook mee aan 2 muziekquizzen en zelfs een natuurquiz. Hiermee bezochten we 11 verschillende gemeenten: Rijkevorsel (6), Westmalle (5), Beerse (4), Oostmalle (3), Lille (2), Vlimmeren (2), Sint-Job in't Goor, Zoersel, Wechelderzande, Lier & Turnhout.

Nog even een finaal overzicht van alle resultaten:
1ste plaats : 7x
2de plaats : 2x
3de plaats : 3x
4de plaats : 0x
5de plaats : 4x
6de plaats : 3x
Andere plaats telkens 1x : 7de, 8ste, 9de, 12de, 13de, 15de, 16de en 19de
10/12/2022FC Beuckie - FC Charly's : 3 - 0
De laatste uitwedstrijd van het jaar werd met 3-0 verloren van FC Beuckie. Op 0-0 kreeg FCC de kans om op voorsprong te komen, maar Mensur kon de penalty niet omzetten. Daarna wist Beuckie voor de rust nog de 1-0 op het bord te zetten. Na de pauze scoorden ze nog 2 keer en ze wonnen zo met 3-0.

Voor FCC was het slechts de tweede uitnederlaag van 2022, maar het was er wel eentje die menig records deed stoppen. Het was de eerste keer in een jaar (en 21 wedstrijden) dat we niet wisten te scoren. Ook Jeroen lukte het dus niet, waardoor hij strandt op 8 wedstrijden achter elkaar te scoren, een evenaring van zijn record van vorig seizoen.

Fanionelftal : Polle, Jens, Esteban, Dzenan, Sammeke, Cé, Fré, Koen VDS, Daf, Mensur en Jeroen

Vervangingen:
'35 Nico VDP voor Koen VDS
'45 Tom voor Dzenan

Bank : Kurt
08/12/2022FC Beuckie - FC Charly's : Voorbeschouwing
Na het wegvallen van Sporting X'Tra, is het duel tegen FC Beuckie nog de enige Malse derby in de KVDV.

Het is een jong duel, want de eerste wedstrijd tegen FC Beuckie dateert van 2018. In dat debuutseizoen wisten de mannen uit Westmalle 2 keer te winnen. Daarna volgden 2 overwinningen voor FCC. Wie herinnert zich nog de mooie 3-4 in Westmalle, met een glansrol voor Nico Van Dyck. Wat hij ook deed, hij was onzichtbaar voor de scheids, want geel kreeg hij niet. Dit terwijl 5 andere Charly's er - voor mindere feiten - wel eentje kregen. De laatste 2 wedstrijden eindigden telkens op 2-2.

In het begin van dit seizoen speelden we thuis dus 2-2. Na een verlies tegen leider Sport 82, is dat nog steeds het enige puntenverlies voor FC Beuckie. Hiermee werpen ze zich op als de uitdager van Sport 82 voor het kampioenschap. FC Beuckie wist zich wel te versterken met een paar spelers van den X'Tra. Desalniettemin (reeds ingeschreven voor de OCQ) zal er met haar en huid gevochten worden voor de titel van Malle. Willen ze de aansluiting houden met Sport 82, dan zullen ze voorbij ons moeten.

Tien december mag er blijkbaar niet meer in Oostmalle gesjot worden. Het wordt ons 5de duel en net als dit weekend, werden ook de vorige 4 op verplaatsing gespeeld. In 2005 verloren we tegen MVJ (3-1) en in 2016 kon FC Atlas de punten thuis houden. (2-0). Maar er waren ook 2 0-5 overwinningen voor FCC. In 1988 tegen Sport 82 en in 2011 tegen de (toen nog niet Koninklijke) Familie Horemans.

Jeroen kan dit weekend voor de 9de opéénvolgende wedstrijd scoren! Dat zou een absoluut record zijn. Als dat lukt, wil dat ook zeggen dat we een kalenderjaar lang, elke uitwedstrijd, minstens één keer gescoord hebben.

Maar nog beter, scoren betekent meteen ook een evenaring van een record uit de periode november 2013 - oktober 2014. Toen wisten we 22 opéénvolgende wedstrijden te scoren! Liefste Charly's, u weet wat te doen! ;-)

SOP!!!
04/12/2022FC De Zwaantjes - FC Charly's : 3 - 3
De laatste wedstrijd van de heenronde, voor de derde keer op kunstgras, weer ijzig kou in Vosselaar en strijd voor de derde plek! Dat waren de ingrediënten voor de wedstrijd tussen FC De Zwaantjes en FC Charly's. Het werd het zevende onderlinge duel en slechts 1 van de vorige 6, in het promovendusjaar van de Zwaantjes, ging verloren.

FCDZ mocht de wedstrijd op gang trappen. Achttien seconden en een 6-tal passen later was het al 1-0. FCC had de bal nog niet geraakt! Da's dus starten met een achterstand. De eerste 15 minuten moest FCC echt achter de bal aanhollen. FCDZ speelde goed en snel rond. Al een geluk dat gelegenheidsverdediger (?) Maarten met zijn snelle benen nog wat aanvallen kon afslagen. FCC ging zijn pionnetjes iets anders zetten, en zo kon het de wedstrijd meer en meer in evenwicht brengen. Het had zelfs al vrij snel op 1-1 moeten komen, maar als je als scheids niet uit de middencirkel komt, kan je natuurlijk ook niet zien dat de bal een halve meter over de doellijn is. Daaropvolgend een counter die er bijna in ging. Opgevangen van de bank naast ons : "al een chance dat die er niet in ging, want het kot had hier te klein geweest". Die 2-0 viel even later toch. Het was een identieke goal als de 1-0. Diepe bal over hun linkse flank, voorzet en eenvoudig binnengetikt voor doel. Dit was het startschot voor een bedrijvig einde van de eerste helft. FCC trapt een hoekschop die wordt ontzet. De bal komt bij Daf. Zijn voorzet wordt weer ontzet, maar recht in de voeten van Kevin. Die twijfelt niet en scoort de aansluitingstreffer. Even later wordt het 2-2. Jeroen verovert de bal op het middenveld, maakt een solo à la Said Al Owairan, en werkt af voorbij de keeper. Lang kunnen we echter niet genieten van deze gelijke stand, want FCDZ komt alweer snel op 3-2. Hun spits wordt diep gestuurd, Polle komt uit, maar de spits is eerder op de bal. Pasje opzij en daar wordt de bal simpel binnen getikt. Ik ruik nog steeds een beetje een buitenspel geur, maar ook die komt niet tot in de middencirkel. FCC laat het niet aan zijn hart komen en blijft drukken. Dat loont want nog voor de rust wordt het 3-3. Kevin stuurt Jeroen in het straatje en hij werkt weer beheerst af! 3-3!

Na de rust hoopt de hele supportersschare op nog minstens 6 doelpunten. Dat zou een evenaring van het record zijn. Goals zien ze echter niet meer. Een spannende wedstrijd wel. FCDZ is de meestdrukkende ploeg en ze krijgen verschillende goede mogelijkheden. De Polle heeft echter weer een superdag en tot wanhoop van alle Zwanen, pareert hij de ene na de andere doelpoging. Als de Polle er niet staat, dan is er nog steeds de lat die ons helpt! Zet FCC daar niks tegenover? Jawel, ook wij krijgen kansen. Jeroen die net niet kan afwerken, Daf die alleen op de keeper afgaat (maar dan beseft dat hem zijn boorddocumenten is vergeten, en terugdraait) en Mensur die op voorzet van Jeroen net niet kan afwerken. Het blijft dus spannend tot het laatste fluitsignaal! Een (beetje) opluchting voor FCC, een (beetje) teleurstelling voor FCDZ.

Afhankelijk van wie dit verslag typt, krijg je wss een andere slotconclusie. Maar ik moet de rekening voor FCDZ niet maken. De Polle pakte idd een paar goede ballen, maar ook FCC kreeg verschillende goede kansen. Ipv 2-0 had het zelfs als 1-1 moeten staan. Ik hou het dus op "een terecht gelijkspel". Het is trouwens ons vierde gelijkspel. Na de 1-1, 2-2 en 4-4, werd het nu dus 3-3. Voor de terugronde gaan we voor de 5-5, want zo'n 0-0 is maar saai é!

Komend weekend spelen we de derby op FC Beuckie. Beuckie is kei goed bezig, met een tweede plaats in het klassement als gevolg. Maar zaterdag zal het toch weer voor ons zijn. Na de derde helft bij de Mintjens, is er nog een vierde helft bij Florkes !! SOP !!

Fanion: Polle, Maarten, Jens, Sammeke, Dzenan, Fré, Cé, Kevin, Daf, Mensur & Jeroen.

Vervangingen:
'35 Tom voor Dzenan '55 Koen VDS voor Cé

Bank: Dompi

Doelpunten
1-0
2-0
2-1 : Kevin
2-2 : Jeroen
3-2
3-3 : Jeroen (Kevin)
03/12/2022MvdM : FC De Zwaantjes - FC Charly's
Het werd een strijd tussen dubbele doelpuntenmaker Jeroen en meervoudig ballenpakker Polle. De strijd werd gewonnen door de aanvaller! Congratz Jeroen met je 4 MotM-Award!

1. Jeroen - 25 (12)
2. Polle - 22 (8)
3. Daf - 13 (7)
4. Kevin - 10 (6)
5. Tom K - 4 (3)
6. Cé - 2 (1)
7. Mensur - 1 (1)
8. Sammeke - 1 (1)
01/12/2022FC De Zwaantjes - FC Charly's : Vooruitblik
Zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd van de heenronde en dit tegen FC De Zwaantjes uit Vosselaar. Slechts 11 ploegen dit jaar, dus veel vrij en snel rond. Hopelijk kunnen we komend seizoen terug naar grotere reeksen en meer voetbal.

We spelen zaterdag ons 7de onderlinge duel. Het laatste duel dat we speelden (in 2020) ging met 0-3 verloren. Voor de gelijke spelen missen we er nog eentje voor een straat : 1-1, 2-2 en 4-4 staan al op het bord. Twee keer werd er gewonnen: 3-1 in 2019 en 0-4 in 2013. In die laatste wedstrijd scoorden Glenn Vervoort (2), Jim Van Steen en Ken Geysen! Voor de rest allemaal klinkende FCC-namen : Polle, Dompi, Calders, Kris VDS, Sven H? Tim VT, Sam, Sammeke, Tom K, Nils, Fré en Fino!

Drie december is één van de laatste populaire data van het jaar. We speelden reeds 6 wedstrijden op 3/12. Eerst een keertje gelijk (0-0 tegen Classic in 1988). Daarna volgden 2 overwinningen: 1-5 op de Heidelopers in 1994 en 5-0 thuis tegen Technico A in 2005. Tenslotte nog 2 nederlagen: 2-1 op Harlem 22 in 2011 en in 2016 een 1-0 op den Booze.

Momenteel zijn Tom Keysers en Sven Huyghe onze topschutters tegen de Zwaantjes. Zij wisten er al 3 binnen te prikken. Jeroen staat nog niet op het bord, maar als het hem lukt, dan scoort hij voor de 8ste opéénvolgende wedstrijd en daarmee evenaart hij dan wel z'n eigen record.

Wedstrijd om 15u00 op het kunstgras van het Diepvenneke. SOP!
28/11/2022FC Unlimited - FC Charly's : 2 - 9
Er was vooraf aangekondigd dat er altijd veel doelpunten te zien vallen tussen FC Unlimited en FC Charly's en dat was deze keer zelfs een understatement. Elf doelpunten op 70 minuten: dat is waar voor uw geld.

En laat ons beginnen met te zeggen dat het er nog meer geweest hadden kunnen zijn. In een tweede helft waarbij FCC al snel 1-6 voor kwam, wist de Polle zich nog een paar keer goed te onderscheiden waardoor FC Unlimited maar op 2 bleef steken. Als we die bal op de deklat in de eerste helft er nog bijtellen, dan hadden ook zij nog makkelijk op 4 of 5 kunnen uitkomen. Ze hadden een paar snelle goede voetballers op het middenveld rondlopen, maar enerzijds had FCC (en zeker Jeroen) een zeer goede dag waarbij tot minuut 55 amper iets werd weggeven, anderzijds was het scoreverloop ook zeker in ons voordeel. Het werd een verdiende overwinning voor FCC. De bal ging goed rond, de ruimte en de aanval werd gevonden. Het scoren ging vlotjes en het zat af en toe mee! Een beetje alles wat de voorbije weken niet altijd lukte.

Volgende week trekken we naar de Zwaantjes en dit voor een rechtstreeks duel voor de derde plek! SOP!!

Met nog een dikke merci aan FC Unlimited voor faire match en zeker de Jeneverbar!! Altijd voor herhaling vatbaar!Fanion elftal : Polle, Sam, Dompi, Sammeke, Jens, Fré, Cé, Kevin, Daf, Mensur, Jeroen

Vervangingen
'50 : Dzenan voor Jens
'60 : Ken voor Sam

Bank : Tom

Doelpunten:
0-1 : Cé met diepe bal naar Jeroen
0-2 : Kevin met diepe bal. Jeroen zet zich goed tussen verdediger en bal en trap van ver binnen
0-3 : Dompi met diepe bal Jeroen. Jeroen zet 1-2 op met Cé en werkt vervolgens prima af
0-4 : hoekschop van Jeroen die ineens zou binnen gaan, keeper probeert nog, maar bal gaat via hem binnen. Volgens de FIFA-regels komt het doelpunt op Jeroen zijn naam
1-4 : (lichte) penalty van Jens. Strafschop wordt laag en hard binnengewerkt. Geen verhaal voor de Polle
1-5 : Mensur gaat diep langs de flank. Zijn voorzet wijkt af op verdediger en belandt zo in doel. Own-goal dus
RUST
1-6 : Mensur stuurt Jeroen diep en die maakt zo zijn 5de van de namiddag
2-6 : Unlimited speelt FCC uit verband. Hun spits komt alleen voor de Polle en legt opzij. Daar wordt bal simpel binnen getikt.
2-7 : Sam Meerts met diepe bal door centrale as van het veld. Cé kan niet aan de bal, maar Daf kan zich wel doorzetten en scoren
2-8 : Mensur kan nog net de bal binnenhouden en stuurt zo Ken diep in het hoekje. Ken zijn voorzet belandt bij Jeroen die ineens hard zijn 6de van de namiddag binnentrapt
2-9 : een voorzet van Mensur op links wordt opgepikt door Cé, die de bal voorbij de keeper ramt
28/11/2022MvdM : FC Unlimited - FC Charly's
Zes doelpunten in 1 wedstrijd ... Weinig discussie dus over de Man van de Match. Jeroen kreeg van iedere stemmer de 3 punten en de rest staat dus niet op de foto! ;-)

1. Jeroen - 27 (9)
2. Cé - 7 (4)
3. Polle - 7 (4)
4. Mensur - 5 (4)
5. Daf - 3 (2)
6. Kevin - 3 (2)
7. Dompi - 1 (1)
8. Fré - 1 (1)
26/11/2022FC Unlimited - FC Charly's : Vooruitblik
FC Unlimited. Altijd plezant, maar ook altijd zo moeilijk. We speelden ondertussen 6 officiële wedstrijden tegen deze jonge bende uit Wechel, maar we konden slechts 2 keer winnen. Bijna dag op dag 5 jaar geleden (25/11/2017) werd er zelfs met 2-3 gewonnen. Haris, Frits en Jeroen A. zorgden toen voor de doelpunten. Greg & Ali spelen momenteel niet meer voor FCC, maar de andere zitten nog steeds in de kern : Polle, Kurt, Nico VD, Daf, Tim VT, Sam, Tom K, Sammeke, Fino & Cé.

Unlimited startte het seizoen met een 6 op 6 tegen Harlem en Borracho, maar daarna kon het nog maar 1 van zijn 5 wedstrijden winnen : 2-8 op den Atlas. Maar je weet wat ze zeggen van een gewond dier. En tegen de Charly's kunnen ze ook altijd wat meer. Wat wel is, ge ziet goals bij wedstrijden tussen de Charly's en Unlimited. Gemiddeld gezien vallen er 4.68 doelpunten per match! Momenteel hebben Jeroen V, Mensur en Tom K al 2 keer weten te scoren. Wie zet zich morgenavond alleen bovenaan??

Het wordt onze 5de wedstrijd op 26 november. Van de vorige vier wedstrijden werd er slechts ééntje verloren. 1-2 tegen ISC in 2016. In 2011 gaf United forfait, maar zowel tegen Zandcrossers C (1994) als tegen Lokeren Sport (1988) werd gewonnen. Resp. 1-0 & 0-2. Daar gaan we nog eentje aan toevoegen !
22/11/2022FC Bolk - FC Charly's : 2 - 1
Voor de eerste keer dit seizoen mochten we een matchke gaan spelen op het Diepvenneke in Vosselaar. Hopelijk is het de volgende 2 keer een beetje warmer. FC Bolk was voor ons een nieuwe tegenstander, promovendus en net als wij in de middemoot van het klassement. Het was een onderlinge strijd voor de top-5.

FCC probeerde in de eerste helft wel vanachteruit te voetballen, maar Bolk zette het middenveld goed vast. We geraakten er moeilijk door, maar toch kregen we wel wat kansen. Zo waren er pogingen van Maarten, Mensur en Jeroen, maar hun schoten misten de goede richting. FC Bolk zette hier ook een afstandsschot tegenover. Deze ging wel tussen de palen, maar de Polle zweefde de bal eruit. De grootste kans voor FCC in de eerste helft was een poging van Jeroen. Na een tackle in de 16 bleef hij overeind, maar zijn schot strandde op de paal. De scheids keerde niet terug op z'n tellen en gaf geen penalty. "Als je je laat vallen, maak je het mij makkelijk. Maar zo dus niet". Tsja. Geen goal, geen penalty, maar wel een aanval van FC Bolk over links. Het schot werd tegen gehouden door Polle. Ook de rebound en de rebound werden gestuit. De derde rebound was er echter te veel aan en zo stond Bolk, net voor de rust, 1-0 voor.

Na de pauze kregen we een soortgelijk spelbeeld, maar in de beginfase kon FCC ook niet echt dreigen. Bolk profiteerde wel van balverlies bij FCC. Weer een doorbraak over links, gevolgd door een scherpe voorzet naar de tweede paal. Daar werd de bal overhoeks binnen getrapt: 2-0. FCC moest nu risico's gaan nemen en schoof meer volk vooruit. FC Bolk kreeg het nu moeilijker, maar ze profiteerden natuurlijk ook van de ruimte achteraan bij FCC. Maar de Sammen en de Polle hielden de score op 2-0. Het aanvalsspel van FCC was echter te slordig en echt grote kansen kwamen er uit de druk niet voort. Ballen vlogen te ver en de keeper kon redelijk makkelijk oprapen. Een kwartiertje voor tijd wist Jeroen toch weer te scoren (zijn zesde wedstrijd op rij). Bolk verdedigde slecht uit, Jeroen nam de bal in ontvangst, twijfelde niet en trapte hard binnen. FCC bleef zoeken, maar zoals eerder al gezegd, echt grote kansen kwamen er niet uit voort. De score bleef dus ook 2-1.

Weer zo'n wedstrijd waar je nadien meer van verwacht, maar waar het spijtig genoeg niet lukt om beter te doen. In tegenstelling tot de voorbije weken lukte het ons niet om meer dan één keer te scoren. En als het op het einde van de eerste helft 1-0 wordt ipv 0-1, dan krijg je wss ook een andere wedstrijd. Maar goed, FC Bolk speelde zeker ook goede wedstrijd, wij verdienden mss een puntje, maar dan moet je ook minstens evenveel scoren als de tegenstander. Dat lukte ons vandaag spijtig genoeg niet. Volgende week weer een grote uitdaging: FC Unlimited. Jong en sterk, maar wel altijd plezant. Het zou alleen plezant zijn als we hen nog eens konden verslaan! SOP

Fanion: Polle, Dompi, Sam, Sammeke, Jens, Fré, Kris, Mensur, Daf, Jeroen, Maarten

Vervangingen:
'35 Kevin voor Kris
'50 Dzenan voor Jens
'60 Tom voor Mensur

Doelpunten:
1-0
RUST
2-0
2-1 : Jeroen
21/11/2022MvdM : FC Bolk - FC Charly's
Met een paar scherpe reddingen wist hij ons in de wedstrijd te houden. Spijtig genoeg konden we niet meer scoren en ging de wedstrijd tegen FC Bolk met 2-1 verloren! Congratz Polle

1. Polle - 29 (11)
2. Sammeke - 13 (7)
3. Dompi - 10 (4)
4. Jeroen - 7 (4)
5. Kevin - 5 (4)
6. Fré - 2 (1)
7. Sam - 2 (1)
8. Daf - 2 (2)
9. Dzenan - 1 (1)
10. Jens - 1 (1)
17/11/2022FC Bolk - FC Charly's : Voorbeschouwing
Dit weekend spelen we voor de allereerste keer tegen FC Bolk uit Vosselaar. FC Bolk speelde al een paar jaar in derde afdeling, maar samen met dorpsgenoot FC Borracho wisten ze vorig seizoen te promoveren naar tweede afdeling. Daarin doen ze momenteel goed mee en ze staan op een zesde plaats, met één puntje minder dan FC Charly's. Het wordt dus een rechtstreeks duel voor de top-5.

FC Bolk verloor dit seizoen 3 keer en dit tegen de huidige top-3 van het klassement. Tegen Atlas, Borracho en Unlimited werd gewonnen. Tegen de Horemannen gelijk gespeeld. Ze scoorden amper 9x op 7 wedstrijden, maar ze kregen er ook maar 9 binnen. Dat is een klein contrast met FCC! We zullen er zowel vanvoor als vanachter moeten staan, willen we de overwinning over de streep trekken.

En die overwinning, die willen we wel. Het blijft toch het vermelden waard, dat we in 2022, op verplaatsing, nog niet verloren. Dat is al 334 dagen zonder nederlaag, toen was dat op Unlimited. Er volgen nog 4 uitwedstrijden, dus we hebben nog werk aan de winkel.

19 november is een dag die momenteel voor ons break-even is. In 2005 was er een 3-2 winst tegen Nooit Verwacht. Twee keer werd er 1-1 gelijk gespeeld: in 1988 thuis tegen Sport 82 en in 1994 op Verboven. In 2011 was er de enige nederlaag. Kurt Marynissen wist te scoren, maar De Cinema scoorde één keertje meer: 2-1 dus. Van de ploeg die toen op het veld stond, zitten er vandaag nog 4 in de kern. Een viertal zitten nog in de pool om eventueel opgeroepen te worden. Het zijn : Polle, Benny Q, Jan VA, Puit, Bart Calders, Kris VDS, Stefan D, Mich, Christophe F, Tim VT, Jan Willekens, Tom Bruynen, Nils, Tom Keysers en de doelpuntenmaker: Kurt.