Geoptimaliseerd voor 1024x768 - Ontwikkeld door Dompi - ©2006

Terug

Vorige pagina - Volgende pagina

13.01.2019   FC Charly's - The Sir United: 0 - 1

De eerste wedstrijd van 2019. Onze tegenstander was The Sir United uit Merksplas. En The Sir was niet onze enige tegenstander. Ook het veld lag er zwaar, nat en slijkerig bij. En door vele afzeggers, waren we uiteindelijk slechts met 11 spelers, waaronder een paar “halve” (zie onderaan voor een paar statistieken)

Zoals je kan verwachten met zo’n slecht veld, was er van sprankelend voetbal weinig sprake in deze wedstrijd. Het was een felbevochten, maar fair duel, waar de beslissing zou vallen door kleine details.

Beide keepers pakten een paar schitterende ballen, maar de Polle moest zich toch net iets meer tonen. FCC kreeg in de eerste helft een paar kansen op vrije trappen van Kurt, maar we konden onze kop niet goed genoeg tegen de bal zetten. In de tweede helft kreeg FCC de kans op de 1-0, maar Fré kon de bal aan de tweede paal net niet binnen koppen. Aan de overzijde lukte het één keer wel. Knap wegdraaien op de hoek van de 16 en hard overhoeks binnen trappen. Polle kwam er nog met zijn vingertoppen aan, maar het was niet genoeg. In de laatste 10 minuten, kreeg The Sir nog mogelijkheden, maar het veld was in ons voordeel. FCC drukte wel, maar echt gevaarlijk konden we niet meer worden.

Een gelijkspel had zeker gekunnen, maar als er één ploeg het net iets meer verdiende om te winnen, was het The Sir. Congratz aan de vechtlust! Volgende week is er de derby in Westmalle tegen FC Beuckie. En we hebben nog iets rechts te zetten. Daarna is er Zalfenkermis!! LET OP: wedstrijd begint om 14u30 !!

Kern: Polle, Dompi, Kurt, Nico VD, Sammeke, Fre, Fino, Haris, Kevin, Mensur en Ken.
Gele kaart: Mensur

Zoals beloofd nog een paar statistieken ivm aanwezigheden:
* De vorige keer dat er slechts 11 man op het scheidsrechtersblad stond was op 29/09/2012. Er werd toen met 7-2 gewonnen van FC Shooters
* Er was nog één andere wedstrijd dat we met 11 waren. Op 08/05/2010 werd er met 0-2 verloren van het Hofke.
* In één officiële wedstrijd waren we met minder dan 11. Op 26/02/2011 verloren 10 spelers met 2-0 van Harlem 22. (Polle, Benny, Danny, Jim, Kris, Wouter, Peter G, Tim VT, Mouctar en Jan W)13.01.2019   MvdM: FC Charly's - The Sir United

De Polle is de eerste Man van de Match van 2019. Fino bleef lang in zijn (slijk)spoor, maar moest finaal toch lossen. Sammeke pakt de derde plaats.

1. Polle - 24 (8)
2. Fino - 17 (8)
3. Sammeke - 6 (3)
4. Kurt - 5 (3)
5. Mensur - 4 (2)
6. Fré - 4 (4)
7. Dompi - 3 (2)
8. Ken - 2 (2)
9. Nico VD - 1 (1)
24.12.2018   Q(F)CC sluit schitterend jaar af

Afgelopen weekend is Q(F)CC nog 2 keer gaan quizzen. Die van vrijdag was wel als de Witloofstoempers, maar vermits 5 van de 6 deelnemers toch Q(F)CC leden zijn, pak ik hem mee op :-)

En muziek was de rode draad door beide quizzen.

Op vrijdag behaalden we een derde plaats op de Algemene Quiz van KFC Zwarte Leeuw. (27 ploegen). Door een slechte kennis van de huidige muziek (2 op 10), was het slechts brons. Een 7 of 8 op die ronde had ons de overwinning opgebracht. TO DO: meer MNM luisteren !

Einstein Brains: Tim, Ben, Lex, Dompi, Miel en Michel.

De dag erna (en 100 meter verder), behaalden we een overtuigende eerste plaats op de Algemene Quiz van korfbalclub Rijko. (16 ploegen). Hier leverde de Kamping Kitsch muziekronde een bijna perfect rapport af, waardoor de voorsprong op het nummer 2 in het klassement groeide tot 10 punten! TO DO: deze zomer naar Kamping Kitsch gaan !

Einstein Brains: Koen, Luc, Rob, Lex, Pejke en Dompi.

Vermits de quiz van KZ Westmalle weg valt, is hiermee ook ons jaar afgerond. En het was een mooi jaar:
- 26 Quizdeelnames
- 2x Quizwinst, 4x zilver, 6x Brons (12 podia dus)
- 17x in de top-5; 22x in de top-10
- Leuke prijzen: cava, biermand, fleskes bier, gin-tonic, wijn, bons, snoep, bananentaart, prijzentafel, € 180
- 13 dorpen bezocht: Beerse, Hoogstraten, Oostmalle, Sint-Antonius, Sint-Job, Sint-Jozef, Sint-Lenaarts, Turnhout, Rijkevorsel, Vlimmeren, Wechelderzande, Westmalle, Zoersel

Met dank aan alle quizzers: An, Ben, Benny, Dompi, Greg, Guy VD, Inge, Jeanine, Koen, Kurt, Lex, Luc, Michel, Miel, Pat VO, Pejke, Rob, Ronny, Tim en Toon!17.12.2018   MvdM : FC Achterstenhoek - FC Charly's

Het was spannend op 2 fronten. Bovenaan was er het titanengevecht tussen Fino en Tom B. Deze strijd werd net beslecht in het voordeel van Fino. Congratz. Ook voor de derde plaats was het heel spannend. Tom K en Dompi kwamen net te kort. Kurt en Fre behaalden even veel punten, maar omdat Fre 2 3-punters behaalde, is hij onze bronzen medaille.

1. Fino - 36 (14)
2. Tom B - 31 (13)
3. Fré - 9 (5)
4. Kurt - 9 (8)
5. Dompi - 8 (5)
6. Tom K - 6 (4)
7. Polle - 2 (1)
8. Sammeke - 1 (1)
17.12.2018   FC Achterstenhoek - FC Charly's : 3 - 1

Voor de laatste wedstrijd van 2018 trok FCC naar FC Achterstenhoek in Gierle. FCA had een heel goede heenronde achter de rug, stond op een knappe tweede plaats in het klassement en won in Oostmalle met 0-4. Maar FCC had ondertussen al 4 wedstrijden niet meer verloren en wilde zo ook graag het jaar afsluiten.

De eerste indruk vanuit Gierle was niet leuk: lekker koude wind, een scheids die 10 minuten vroeger wilde starten omdat hij nog naar Zoersel moest en een slecht terrein (niet alleen slecht, maar ook moeilijk bespeelbaar door de vorst). Als ze nog eens iets zeggen over ons terrein, mogen ze ook eens in Gierle komen kijken. Maar dit geldt natuurlijk voor beide ploegen en je zag meteen dat beide het ook heel moeilijk hadden om degelijk te voetballen. Hierdoor weinig grote kansen in de eerste helft, maar wel 2 efficiënte ploegen. FCA kon een paar keer door de verdediging glippen wanneer iedereen uit positie stond. Polle zat er nog een keer of 2 goed bij, maar FCA kon ook 2 keer scoren. Eén keer naar vermeend handspel (uw verslaggever dacht dat het er geen was) en één keer net voor de rust. FCC kon tussenin ook scoren en dit na een mooie aanval over het ganse plein: Sammeke, Fino, Dompi, Cé, Tom, Daf en Kurt die mooi afwerkt.

Na de pauze ging FCC op zoek naar meer, maar ondanks lichte druk bleven echte doelkansen uit. FCA verdedigde goed en speelde op de counter, wat ze ook heel goed deden. Na zo'n 10 minuten scoorden ze een derde maal. Sammeke stapte uit waardoor het achteraan 2 tegen 3 werd. Fre en Dompi kregen het niet opgelost en ook Polle kon de bal niet uit doel keren. Het spelbeeld bleef hetzelfde: FCC probeerde wel, maar FCA ving redelijk makkelijk op. Beide ploegen kregen nog een reuzekans. Een kopbal van Fino ging via de lat net niet over de doellijn. Een zelfde lot voor FCA: hun spits was de Polle voorbij, maar door het stuiten van de bal, trapte hij voor open doel op de lat. De rebound werd door Fre van de lijn gehaald. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren en zo bleef het dus 3-1.

FCC had het moeilijk vandaag en kon amper echte kansen creëren. FCA, met een sterke spits (Bas als ik het goed voor heb), maakte goed gebruik van de ruimte, creërden wel hun kansen, scoorden en winnen op zich wel verdiend. Wat als die goal net voor rust niet was gevallen ...

Kern: Polle, Fre, Dompi, Sammeke, Cé ('35 Kevin), Fino, Tom B, Kurt, Tom K ('45 Arne), Mensur ('35 Haris), Daf. [Shane]

FCC sluit het jaar behoorlijk gemiddeld af. 25 competitiewedstrijden gespeeld, 10 keer gewonnen, 10 keer verloren, 5 keer gelijk. Doelsaldo van +1 (51 gemaakt, 50 tegen). In het klassement staan we momenteel op een 8ste plaats, dit op 4 punten van de top-5, maar ook slechts op de 5 punten van de degradatie. Het belooft dus nog een spannend 2019 te worden.

Topschutterstand 2018
1. Daf - 12
2. Tom K - 6
3. Fino, Kurt, Maarten - 5
4. Fre, Haris - 4
5. Jerre, Ali, Kevin - 2
6. Frits, Nico VDP, Nico VD - 1

Assistenstand 2018
1. Haris, Daf - 6
2. Maarten - 4
3. Nico VD, Tom K - 3
4. Ali, Ken, Fre, Nico VDP, Kurt, Tom B - 2
5. Kris, Jerre, Mich, Dompi, Sammeke, Fino - 1
03.12.2018   Sporting X'Tra - FC Charly's : 1 - 1

De eerste wedstrijd van de terugronde en dat betekende ook meteen weer dat de enige Oostmalse derby op het programma stond. Voor deze wedstrijd was de stand volledig gelijk: beide ploegen wonnen een keer met 2-1 en de derde keer werd er gelijk gespeeld. Wie zou deze keer aan het langste eind trekken ???

Beide ploegen zochten tot vrijdag nacht naar genoeg spelers om op de feuille te zetten. En ook al zag het er slecht uit op vrijdagvoormiddag, beide ploegen kregen nog 15 man op het blad gezet. Bij FCC hadden we het debuut van Mensur Pacariz alsook de terugkeer van Arne De Houwer. Deze laatste speelde een seizoen of 4-5 geleden ook al enige wedstrijden voor FCC. Blessures noopten hem echter om te stoppen. Een goede dokter later, kan hij zich terug meten op het voetbalveld.

De eerste helft was vrij gesloten. Op het al wat zompiger geworden C-terrein werd er veel strijd geleverd op het middenveld, maar de doelmannen werden niet echt aan het werk gezet. Er waren wel enkele schoten vanop afstand, maar zonder echt gevaar.

FCC kwam het beste uit de kleedkamer (alhoewel, hoe lang is dat al geleden dat we tijdens de rust nog eens naar de kleedkamer gingen ??? En nee, ik heb daar geen statistieken van.) Sporting X’Tra werd achteruit gezet en het duurde niet lang vooraleer Ali de 0-1 op het bord kon zetten. Tom Bruynen had zich goed doorgezet op het middenveld en via een tegenstander kwam de bal bij Ali. Hij schakelde mooi zijn man uit en trapte aan de verste paal binnen. Sporting X’Tra moest even bekomen, maar nam geleidelijk aan de controle over. Niet dat ze er overliepen, maar de bal was voor hen en de dreiging werd groter. Op een mooie diepe bal kwamen ze alleen voor de Polle, maar die was net op tijd uit zijn doel om de bal weg te trappen. Uitstel van executie, want 10 minuten voor affluiten werd er gelijk gemaakt. Een verre voorzet belandde aan de tweede paal. De bal werd goed aangekomen, en in de korte draai werd hij hard aan de eerste paal en hoog in doel binnen getrapt. Mooi doelpunt, geen verhaal voor de Polle. Beide ploegen gingen nog op zoek naar winst. Een spits van de X’Tra kon bijna binnenkoppen, maar was net te klein. Aan de overkant kon Cé nog een kopkans afdwingen, maar die ging net over.

1-1 is - alleszins volgens deze schrijver - een terechte uitslag. Het was een faire, maar goed uitgevochten wedstrijd, onder de goede leiding van Admir. Hopelijk pakken beide ploegen voldoende punten om volgend seizoen weer de derby’s aan te gaan!

FCC heeft nu een weekje rust. Op zaterdag 15 december volgt de laatste wedstrijd van 2018. We spelen dan in Gierle tegen FC Achterstenhoek en dit om 13u30 !!

Kern: Polle, Dompi, Sammeke, Cé, Kurt (‘50 Arne DH), Tom B, Fré, Fino, Tom K (‘35 Mensur), Haris en Ali. [Shane]03.12.2018   MvdM : Sporting X'Tra - FC Charly's

Het bleef een beetje spannend bovenaan, maar uiteindelijk won Cédric nog vrij vlot van Tom Bruynen. In zijn afscheidswedstrijd behaalde Ali nog een derde plaats!

1. Cé - 28 (10)
2. Tom B - 21 (10)
3. Ali - 13 (7)
4. Dompi - 5 (3)
5. Kurt - 4 (2)
6. Sammeke - 4 (3)
7. Fino - 4 (4)
8. Fré - 2 (1)
9. Mensur - 2 (1)
10. Shane - 1 (1)
27.11.2018   Sinterklaasfeest 2018

Goedenavond,

Langs deze weg zou ik graag iedereen nog eens willen bedanken die afgelopen zondag geholpen heeft op ons groot Sinterklaasfeest!! Zeker de inspanningen die geleverd werden om alles op 40 minuten van de Notelaar naar de Kelder te brengen en terug op te stellen, verdienen een welverdiende en heel dikke dank u!

Nen hele dikke dank u Natascha om alles weer tot in de puntjes te regelen en er mee voor te zorgen dat onze kids weer een geweldige namiddag hadden.

Dank u Sinterklaas en Zwarte Pieten !

Dank u Kristel !

Dank u aan de tappers en de helpers achter de coulissen !

Dank u aan de opstellers, afbrekers en opkuisers !

Tot volgend jaar. De datum wordt zo snel mogelijk gecommuniceerd zodat jullie allemaal deze al kunnen vastzetten in de agenda !27.11.2018   3de Plaats op de quiz van KLJ Oostmalle

Afgelopen vrijdag behaalde Q(F)CC een mooie derde plaats op de quiz van de KLJ van Oostmalle. De eerste twee plaatsen waren te hoog gegrepen, maar we konden ons dus net handhaven op die derde plaats.

2018 is hiermee ons beste jaar met 10 podiumplaatsen op 23 quizzen!

Einstein brains: Inge, Hoffie, Koen, Rob, Tim en Dompi26.11.2018   FC De Zwaantjes - FC Charly's : 2 - 2

Voor onze laatste wedstrijd van de heenronde trokken we naar het Diepvenneke in Vosselaar. Tegenstander van dienst was FC De Zwaantjes, 6 keer gewonnen, 5 keer verloren en op een mooie vierde plaats in het klassement. Makkelijk zou het dus niet worden.

FCC begon goed aan de wedstrijd, speelde de bal goed rond en creëerde een paar kleine kansen. Zo was er een schot van Haris dat goed gepakt werd door de keeper en ook een voorzet van Tom die door niemand kon afgewerkt worden. Halfweg de eerste helft worden we wel koud gepakt. Een vrije trap gaat door de muur, botst over de Polle en verdwijnt zo in doel. De Zwaantjes worden de betere ploeg, maar kunnen niet lang van hun voorsprong genieten. Een actie van Ali, die de bal perfect binnendoor steekt naar Tom. Geen buitenspel, Tom dribbelt de keeper en legt rustig binnen. Maar toch blijven de Zwaantjes de betere ploeg. Verscheidene keren kunnen ze zich nog een weg banen in de richting van de Polle, maar gelukkig voor ons zat de Polle er goed bij, was de verdediging op tijd terug of werd er gewoon slecht afgewerkt. Toch gingen we nog met een 2-1 achterstand rusten. Een hoekschop vloog naar de tweede paal, waar Nick de bal ongelukkig in eigen doel werkte.

Na de pauze kwamen Bart en Dompi in de ploeg zodat er een verdediging van 189 jaar op het veld stond (ofte 37.8 gemiddeld). :-D :-D FCC begon na de pauze terug duels te winnen en het duurde niet lang vooraleer Tom een grote kans kreeg. Hij werd echter hard onderuit gehaald in de 16. Een poging om al vallend nog te scoren ging naast, en de scheids wees ook niet naar de stip. Tom moest wel geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger was Shane. De Zwaantjes beperkten zich tot verdedigen, maar braken wel nog paar keer heel gevaarlijk uit. Net zoals in de eerste helft stond het geluk een beetje aan onze zijde en konden ze telkens niet goed afwerken. Een paar minuten voor affluiten kregen we nog een vrije trap van op 35 meter van de goal. Kurt zette zich achter de bal, trapte strak op doel en scoorde! De keeper riep en kon eigenlijk makkelijk wegbotsen, maar miste volledig zijn interceptie. Net hierna kregen de Zwaantjes nog een reuzekans, maar de bal viel op de lat en ook in de rebound zaten er genoeg Oostmalse benen tussen om de goal te verhinderen. Eindstand: 2 - 2

FCC speelde een goede wedstrijd, maar mss dat de Zwaantjes net iets meer een overwinning zouden verdienen. Desalniettemin werd er voor elke bal gevochten en kunnen we toch ook recht nemen op dat puntje. FCC sluit de heenronde af met 17 punten en staat daarmee in de ruime middenmoot. Maar zowel naar boven als naar onder is er nog veel mogelijk.

Komend weekend spelen we de Oostmalse derby tegen Sporting X’Tra. Deze wedstrijd is heel belangrijk voor de onderste posities van het klassement. De wedstrijd begint om 13u30! Supporters op post !

Kern: Polle, Nick, Kurt, Sammeke (‘35 Bart C), Cé (‘35 Dompi), Fré, Fino, Tom K (‘45 Shane), Haris (‘65 Ken), Ali en Jerre.
Inloggen
Log in
Registreer


Volgende wedstrijd
FC Rowil
FC Charly's
23/02/2019
15:00
Statistiek


Vorige wedstrijd
FC Charly's
De Doelgetters
0
2Topschutter top-3
1. Dave Coët 7
2. Maarten Peeters 7
3. Kurt Marynissen 4


Volgende activiteit
Bestuursvergadering op 27/2/2019
20u30, Deja-Vu